Proview stak 30 miljoen dollar in ontwikkeling ' echte iPad'

Een Chinees bedrijf van monitoren, Proview, maakt het Apple bijzonder moeilijk met de registratie van de naam iPad. Dus niet de iPad 2, maar het verschil is zo klein dat het tot rechtszaken heeft geleid in China. Waarbij Proview gelijk kreeg: de iPad van Apple mag in tenminste één stad niet meer worden verkocht. Maar hoe ziet die concurrerende iPad er nu uit?

Proview IPAD

Daar kunnen we veel tekst aan wijden, maar een blik op het plaatje bij dit artikel zegt voldoende. Het is een monitor die uit de verte wel wat doet denken aan de eerste iMac van Apple. De monitor is door Proview in de markt gezet om internet naar het Chinese volk te brengen, en de naam staat voor Internet Personal Access Device.

Proview belegde gisteren een persconferentie om uit te leggen wat ze bezielt om het op te nemen tegen het veel grotere Apple. Overigens begon Apple met de strijd; die eiste dat Proview de naam iPad niet meer zou gebruiken. Proview sloeg terug met het argument dat zij de naam eerder hadden geregistreerd, en met succes.

De iPad van Proview wordt door Proview aangeprezen met ronkende termen. ”Een droom van technologie”, ”Een apparaat waarmee mensen hun oneindige fantasie kunnen verkennen”, en ”niemand kan de charme van de iPad weerstaan”. Ook heeft de monitor ”een overweldigend effect op de menselijke historie”.

Directeur Yang Rongshan van Proview vertelde dat zijn bedrijf dertig miljoen dollar heeft besteed aan de ontwikkeling van de monitor en dat er van zijn voorgangers al tussen tien- en twintigduizend zijn verkocht tussen 1998 en 2009. Proview heeft nog veel meer i-producten, zoals de iNote, iPDA, iDVD en iClient. Proview lijkt op geld uit te zijn van Apple, want de directeur onthulde ook dat het bedrijf vanwege de economische crisis in zwaar weer zit en wel wat centen kan gebruiken. Volgens het laatste bericht wil Proview minimaal twee miljard dollar om de naam iPad over te nemen.

Bron: The Register

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters