Proview stak 30 miljoen dollar in ontwikkeling ' echte iPad'

Een Chinees bedrijf van monitoren, Proview, maakt het Apple bijzonder moeilijk met de registratie van de naam iPad. Dus niet de iPad 2, maar het verschil is zo klein dat het tot rechtszaken heeft geleid in China. Waarbij Proview gelijk kreeg: de iPad van Apple mag in tenminste één stad niet meer worden verkocht. Maar hoe ziet die concurrerende iPad er nu uit?

Proview IPAD

Daar kunnen we veel tekst aan wijden, maar een blik op het plaatje bij dit artikel zegt voldoende. Het is een monitor die uit de verte wel wat doet denken aan de eerste iMac van Apple. De monitor is door Proview in de markt gezet om internet naar het Chinese volk te brengen, en de naam staat voor Internet Personal Access Device.

Proview belegde gisteren een persconferentie om uit te leggen wat ze bezielt om het op te nemen tegen het veel grotere Apple. Overigens begon Apple met de strijd; die eiste dat Proview de naam iPad niet meer zou gebruiken. Proview sloeg terug met het argument dat zij de naam eerder hadden geregistreerd, en met succes.

De iPad van Proview wordt door Proview aangeprezen met ronkende termen. ”Een droom van technologie”, ”Een apparaat waarmee mensen hun oneindige fantasie kunnen verkennen”, en ”niemand kan de charme van de iPad weerstaan”. Ook heeft de monitor ”een overweldigend effect op de menselijke historie”.

Directeur Yang Rongshan van Proview vertelde dat zijn bedrijf dertig miljoen dollar heeft besteed aan de ontwikkeling van de monitor en dat er van zijn voorgangers al tussen tien- en twintigduizend zijn verkocht tussen 1998 en 2009. Proview heeft nog veel meer i-producten, zoals de iNote, iPDA, iDVD en iClient. Proview lijkt op geld uit te zijn van Apple, want de directeur onthulde ook dat het bedrijf vanwege de economische crisis in zwaar weer zit en wel wat centen kan gebruiken. Volgens het laatste bericht wil Proview minimaal twee miljard dollar om de naam iPad over te nemen.

Bron: The Register

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters