Proximus-klanten kunnen terug Pokémon Go spelen

Proximus heeft vandaag laten weten dat zijn klanten, met een abonnement, terug Pokémon Go kunnen spelen. Het nieuws kwam er nadat Niantic gisteren, uit veiligheid, toegang tot Pokémon Go via het Proximus-netwerk had ontzegd.

Pokémon Go

SightingsPokémon Go is veruit het populairste spel van deze zomer. Geheel onverwacht was de applicatie plotseling beschikbaar in een aantal landen, en zelfs toen Pokémon Go nog niet beschikbaar was in Nederland, speelden al miljoenen Nederlanders het spel. Wat Pokémon Go vooral zo interessant maakt is dat je om Pokémons te kunnen vangen zelf moet gaan rondlopen in de echte wereld. Afhangende van je locatie, die wordt waargenomen met de GPS in smartphone, vind je andere Pokémons. Op bijzondere locaties zijn er eveneens Pokéstops of Gyms waar je kunt trainen.

Je kunt Pokémon Go op zowel Android als iOS spelen, al kun je wel niet spelen zonder internetverbinding. En om het maximale uit het spel te halen heb je dus mobiel internet nodig.

Geen Pokémon Go op Proximus

Pokémon GoGisteren hadden een groot aantal gebruikers plotseling geen toegang meer tot Pokémon Go via hun mobiele databundel. Om specifiek te zijn: een groot deel (ongeveer 80 %) van de mensen die bij Proximus, een Belgische provider, zitten konden geen Pokémon Go meer spelen. Dit omdat er een gebruiker meerdere dataverbindingen gebruikte, via het Proximus-netwerk, om zo vals te kunnen spelen in Pokémon Go. De servers van Niantic hadden dit waargenomen en daarom automatisch de toegang tot Pokémon Go via het Proximus-netwerk ontzegd. Later is uit onderzoek gebleken dat de persoon die verantwoordelijk was voor het ‘probleem’ gebruik had gemaakt van een prepaid-simkaart. Gelukkig heeft Proximus Niantic weten te overtuigen zijn gebruikers terug toegang te geven tot Pokémon Go. Al hangt er wel wat aan vast.

Onbeperkt Pokémon Go

Als gevolg van de problemen die veroorzaakt werden door iemand met een prepaid-simkaart zal Proximus vanaf vandaag het gebruik van Pokémon Go via zijn mobiele netwerk terug aanrekenen aan de gebruikers van een prepaid-simkaart. Gebruikers die een abonnement hebben bij de provider zullen wel nog altijd onbeperkt en gratis toegang tot Pokémon Go hebben tot oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters