Proximus-klanten kunnen terug Pokémon Go spelen

Proximus heeft vandaag laten weten dat zijn klanten, met een abonnement, terug Pokémon Go kunnen spelen. Het nieuws kwam er nadat Niantic gisteren, uit veiligheid, toegang tot Pokémon Go via het Proximus-netwerk had ontzegd.

Pokémon Go

SightingsPokémon Go is veruit het populairste spel van deze zomer. Geheel onverwacht was de applicatie plotseling beschikbaar in een aantal landen, en zelfs toen Pokémon Go nog niet beschikbaar was in Nederland, speelden al miljoenen Nederlanders het spel. Wat Pokémon Go vooral zo interessant maakt is dat je om Pokémons te kunnen vangen zelf moet gaan rondlopen in de echte wereld. Afhangende van je locatie, die wordt waargenomen met de GPS in smartphone, vind je andere Pokémons. Op bijzondere locaties zijn er eveneens Pokéstops of Gyms waar je kunt trainen.

Je kunt Pokémon Go op zowel Android als iOS spelen, al kun je wel niet spelen zonder internetverbinding. En om het maximale uit het spel te halen heb je dus mobiel internet nodig.

Geen Pokémon Go op Proximus

Pokémon GoGisteren hadden een groot aantal gebruikers plotseling geen toegang meer tot Pokémon Go via hun mobiele databundel. Om specifiek te zijn: een groot deel (ongeveer 80 %) van de mensen die bij Proximus, een Belgische provider, zitten konden geen Pokémon Go meer spelen. Dit omdat er een gebruiker meerdere dataverbindingen gebruikte, via het Proximus-netwerk, om zo vals te kunnen spelen in Pokémon Go. De servers van Niantic hadden dit waargenomen en daarom automatisch de toegang tot Pokémon Go via het Proximus-netwerk ontzegd. Later is uit onderzoek gebleken dat de persoon die verantwoordelijk was voor het ‘probleem’ gebruik had gemaakt van een prepaid-simkaart. Gelukkig heeft Proximus Niantic weten te overtuigen zijn gebruikers terug toegang te geven tot Pokémon Go. Al hangt er wel wat aan vast.

Onbeperkt Pokémon Go

Als gevolg van de problemen die veroorzaakt werden door iemand met een prepaid-simkaart zal Proximus vanaf vandaag het gebruik van Pokémon Go via zijn mobiele netwerk terug aanrekenen aan de gebruikers van een prepaid-simkaart. Gebruikers die een abonnement hebben bij de provider zullen wel nog altijd onbeperkt en gratis toegang tot Pokémon Go hebben tot oktober.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters