Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips

Het spel Player Unknown’s Battleground (PUBG) was binnen de kortste keren een hit en was binnen negen maanden na de lancering al meer dan 21 miljoen keer gedownload. Hoewel veel mensen het spel spelen op hun Xbox One of PC is PUBG er ook in een mobile versie. Als je op je smartphone speelt moet je soms net op andere dingen letten en met deze vijf tips ben je al goed op weg om als enige overlevende over te blijven.

Het maakt uit waar je landt

Het eerste dat je wil doen nadat je op het eiland bent geland is op zoek gaan naar wapens. Daar heb je echter meteen een dilemma, want wapens zijn bij gebouwen en dat is ook meteen waar andere spelers zijn die je willen neerknallen. Probeer de populaire gebouwen waar veel vijanden op je wachten te vermijden en landt naast gebouwen waar het wat rustiger is.

PUBG

Duik de instellingen in

In het spel zijn er verschillende opties om de settings aan te passen, zodat ze bijvoorbeeld voor je toestel en internet snelheid optimaal zijn. Als je spel bijvoorbeeld schokkerig is, kun je de FPS settings hoger zetten en de grafische settings juist lager instellen. Speel met de sliders om erachter te komen wat het beste werkt.

PUBG

Gebruik automatische functies

Op je smartphone spelen werkt anders dan met een game console in je hand. Een touchscreen is soms net wat minder handig dan een fysieke knop, maar gelukkig kun je gebruik maken van automatische functies in PUGB Mobile. Als je aan het rennen bent verschijnt er bijvoorbeeld een auto sprint knopje op het scherm. Ga erover met je vinger en laat los. Je poppetje blijft nu zelf verder rennen, zonder dat je het scherm ingedrukt hoeft te houden.

Daarnaast is er er ook een auto loot functie, waarbij je poppetje zelf belangrijke items, zoals wapens, oppakt. Met de free look functie, kun je een icoon van een oog over het scherm slepen om rond te kijken. Dit werkt ook terwijl je aan het rennen bent, zodat je makkelijk om je heen kunt kijken zonder dat je daadwerkelijk die kant op rent.

PUBG

Speel agressiever

Als je PUBG op je computer of een console hebt gespeeld, ben je misschien geneigd om wat voorzichtiger te spelen. In het mobiele spel hoef je niet zo voorzichtig te zijn, aangezien de besturing wat minder precies is en snipers het een stuk lastiger hebben met het touchscreen. Het loont om wat agressiever te spelen en je niet meteen te verstoppen als je schoten hoort.

Dat betekent echter niet dat je in het wilde weg om je heen moet gaan schieten. Schiet alleen als de vijand binnen bereik is en probeer ondanks de minder precieze controls toch goed te mikken. Als je zomaar schiet, laat je ook andere agressieve spelers weten waar je bent.

PUBG

Houd PUBG cirkel in de gaten

Tijdens het spelen moet je niet alleen op je hoede zijn voor andere spelers, maar ook voor de kaart zelf. Het speelgebied wordt om de zoveel tijd namelijk kleiner, waardoor iedereen bij elkaar wordt geforceerd. Als de speelcirkel weer kleiner wordt en je bevindt je net buiten het nieuwe gebied, kan dat nare gevolgen hebben. De eerste paar keer kun je nog een paar minuten doorgaan voordat je dood neervalt. Op het einde kunnen een paar seconden al fataal zijn.

PUBG

Helaas voor Player Unknown’s Battlegrounds heeft het spel grote concurrentie van Fortnite. Als je de spellen wilt vergelijken, is dit alles wat je moet weten om Fornite gratis te spelen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters