Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad

Apple heeft de publieke beta van iOS 11 gelanceerd. Dat betekent dat je nu alvast met iOS 11 aan de slag kunt op je iPhone of iPad.

Apple introduceert iOS 11: grote veranderingen

Apple introduceerde onlangs iOS 11 tijdens zijn jaarlijkse WWDC-keynote. De update brengt een flink aantal nieuwe functies, extraatjes en veranderingen met zich mee.

iOS 11 iPhones iPads

De techgigant is aan een grote inhaalslag begonnen. Vooral de iPad wordt met iOS 11 ineens een stuk nuttiger. Zo kun je nu je bestanden beheren in een centrale app, is Control Center totaal vernieuwd en weet Siri zich eindelijk raad met je prangende vragen.

De update wordt pas over een paar maanden officieel uitgerold. In dit artikel kun je checken of jouw iPad of iPhone ook in aanmerking komt voor iOS 11. Wil je nu al met de nieuwe software aan de slag? Dan hebben we goed nieuws.

Ga aan de slag met de publieke beta van iOS 11

Een paar weken geleden ging de beta voor ontwikkelaars van start. Die kun je ook als consument op je iPhone of iPad installeren, maar dat raden we je sterk af. Die beta zit namelijk vol met bugs waardoor een hoop niet werkt.

iOS 11 opslagruimte

Nu alle grote bugs eruit zijn gesloopt, heeft Apple een publieke beta van iOS 11 gelanceerd. Dat betekent dat iedereen met de nieuwe software aan de slag kan. Er zullen nog steeds bugs aanwezig zijn, maar de kans dat ze je dwars zitten is een stuk minder groot.

Toch adviseren we je alsnog om je toestel te backuppen, en de software enkel op een apparaat te installeren dat je niet elke dag nodig hebt. Ga je het avontuur toch aan? Dan kun je je op deze webpagina van Apple inschrijven voor de publieke beta.

Vervolgens zal de software automatisch naar je iPhone of iPad worden uitgerold. Nogmaals: houd rekening met kleine bugs en apps die nog niet helemaal met de nieuwe software om kunnen gaan.

Bron: Apple

 

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters