Pyramid Research: “Microsoft gaat Android al in 2013 voorbij, niet 2015”

Niet lang geleden berichtten wij op basis van een onderzoek van Pyramid Research dat Android in 2015 verslagen zal worden door Windows Phone. Daar is het analistenbureau nu op teruggekomen door te claimen dat dat al in 2013 zal gebeuren.

HTC 7 Trophy hoofdfoto

Het artikel op onze site riep een aantal ongelovige reacties op bij onze bezoekers, en ook bij onze redactie. Maar Pyramid Research houdt voet bij stuk en doet er zelfs nog een schepje bovenop. De uitspraken van de analist in kwestie zouden verkeerd geïnterpreteerd zijn, en eigenlijk verwacht men dat Windows Phone 7 in 2013 al groter is dan Android. Daarbij moet wel gezegd worden dat Pyramid verwacht dat Android later weer terugkrabbelt, zoals in de onderstaande grafiek te zien is.

De reden waarom het besturingssysteem van Microsoft de huidige marktleider zal verslaan is ook wat gewijzigd volgens de laatste uitspraken van Pyramid-analist Stela Bokun. Eerst waren het nog ZTE en Huawei die middels goedkope Windows Phones wat marktaandeel voor Microsoft zullen winnen, nu is het vooral Nokia. Doordat die producent in staat is de prijs voor Windows Phones te verlagen en meer consumenten zich de toestellen op die manier kunnen veroorloven, zal de groei van Windows Phone in een stroomversnelling komen, legt Bokun uit.

En ook de aanhoudende interesse van producenten als Samsung, LG en HTC moet de schaal waarop Windows Phones beschikbaar zijn, en gekocht worden, vergroten. Daarmee zal volgens Bokun uiteindelijk het grootste voordeel van Android, het massale bereik en ecosysteem van het systeem, wegvallen, waarmee de twee systemen op gelijke voet komen te staan.

Android vs WP7 Pyramid grafiek 

Bron: Boy Genius Report

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ikke -

  Dit gaat helemaal niet gebeuren, zowiezo al niet en zeker niet eerder, dan eerder veel later.

  Nog steeds weet ik niet waar het op gestoeld is maar alles wijst toch echt de andere kant op en ik zie niet in waarom dat zou wijzigen. Android is gewoon aan de zware opmars bezig en gaat echt niet gestopt worden door WP7. Goed windows zal marktaandeel terugpakken maar zeker niet ten koste van Android…

  1. Dominick -

   Dat laatste wordt ook nergens beweerd, hè 😉 Als je naar het grafiekje kijkt zie je dat Android ook gewoon door blijft groeien.

 2. smoking -

  ik heb genoeg gezien van windows phone 7 mij lijkt het helemaal niks. net als windows 7 vol met gaten.
  ze denken teveel en over nokia betreft die zijn superdom microsoft heeft nokia gewoon overgekocht geloof me nokia is al microsoft. voor mij geen windows phone 7 ik ben super tevreden met andriod. was andriod er niet dan had ik apple gekozen veel beter met meer mogelijkheden.:Y

  1. willem -

   wat praat je onzin je hebt hoogstwaarschijnlijk alleen
   iets van wp7 gezien op beeld geloof me maar als je eenmaal een windowsphone hebt ben je toch behoorlijk onder de indruk hoe soepel het draait
   ik heb zelf al enige tijd een windowsphone en ben dik tevreden ondanks dat ik android een mooi os vind zal ik het zeker niet afkraken:P

 3. jeroen -

  Zielig of niet, ik ben echt wel geinteresseerd in wat voor mogelijkheden WP7 gaat bieden en zal ook zeker overwegen een toestel te kopen, en met mij meer mensen verwacht ik. Zelfs al zou ik 1 van de eersten zijn. Alleen moet er nog een toestel verschijnen wat de moeite waard is en de update met NL ondersteuning moet komen.

 4. smoking -

  microsoft wil hier mee alleen maar posite mee behalen.:( ze weten dat ze het toch niet gaan winnen.:Y wat willen ze hiermee berijken. :S echt zielig.

  1. Samsung-Rules -

   Weet niet wat jij zielig aan microsoft vind??

   De twee giganten MS en Nokia gaan over een half jaar heel wat toestellen de deur uit doen, en ze weten daar echt wel waar ze mee bezig zijn.. WP7 word gewoon groot!!

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters