Pyramid Research: “Microsoft gaat Android al in 2013 voorbij, niet 2015”

Niet lang geleden berichtten wij op basis van een onderzoek van Pyramid Research dat Android in 2015 verslagen zal worden door Windows Phone. Daar is het analistenbureau nu op teruggekomen door te claimen dat dat al in 2013 zal gebeuren.

HTC 7 Trophy hoofdfoto

Het artikel op onze site riep een aantal ongelovige reacties op bij onze bezoekers, en ook bij onze redactie. Maar Pyramid Research houdt voet bij stuk en doet er zelfs nog een schepje bovenop. De uitspraken van de analist in kwestie zouden verkeerd geïnterpreteerd zijn, en eigenlijk verwacht men dat Windows Phone 7 in 2013 al groter is dan Android. Daarbij moet wel gezegd worden dat Pyramid verwacht dat Android later weer terugkrabbelt, zoals in de onderstaande grafiek te zien is.

De reden waarom het besturingssysteem van Microsoft de huidige marktleider zal verslaan is ook wat gewijzigd volgens de laatste uitspraken van Pyramid-analist Stela Bokun. Eerst waren het nog ZTE en Huawei die middels goedkope Windows Phones wat marktaandeel voor Microsoft zullen winnen, nu is het vooral Nokia. Doordat die producent in staat is de prijs voor Windows Phones te verlagen en meer consumenten zich de toestellen op die manier kunnen veroorloven, zal de groei van Windows Phone in een stroomversnelling komen, legt Bokun uit.

En ook de aanhoudende interesse van producenten als Samsung, LG en HTC moet de schaal waarop Windows Phones beschikbaar zijn, en gekocht worden, vergroten. Daarmee zal volgens Bokun uiteindelijk het grootste voordeel van Android, het massale bereik en ecosysteem van het systeem, wegvallen, waarmee de twee systemen op gelijke voet komen te staan.

Android vs WP7 Pyramid grafiek 

Bron: Boy Genius Report

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters