Qualcomm: ''Apple is een patentdief die zich moet schamen''

Chipmaker Qualcomm heeft zich gemengd in de patentoorlog tussen Apple en Samsung. In zeer harde termen heeft de fabrikant van mobiele processoren afstand genomen van de houding van Apple, die achter Androidfabrikanten aan gaat om zijn patenten op de iPhone en iOS te beschermen.

Eerste quadcore S4-toestel van Qualcomm wordt door LG gemaakt gsmarena 001

Op zijn beurt beschuldigt Qualcomm Apple van patentinbreuken. Wat opmerkelijk is gezien het feit dat Qualcomm chips in elke iPhone vanaf de 4S hun werk doen, en ook in de 4G-iPads. Qualcomm vindt echter dat Apple niet eerlijk met zijn patenten omspringt en het bedrijf meent letterlijk dat Apple zich moet schamen, zo staat te lezen in een brief die aan de patentrechtbank ITC in Amerika is gestuurd.

Qualcomm herinnert de ITC-rechters aan een handelwijze van Apple voor een andere Amerikaanse rechtbank, die moest oordelen over de vraag hoeveel Apple moest betalen voor licenties van Motorola. Slechts minuten voordat de rechtszaak zou beginnen, trok Apple zich terug, kennelijk bevreesd voor het oordeel dat het bedrijf iets zou moeten betalen of een licentieovereenkomst met de concurrent zou moeten afsluiten.

Hieruit leidt Qualcomm af dat Apple totaal niet is geïnteresseerd in een normale manier van zakendoen, zoals andere fabrikanten die elkaar voor redelijke prijzen gebruik laten maken van elkaars patenten. In bittere en zelfs agressieve termen valt de chipfabrikant Apple hard af. Wat niet vaak voorkomt, zeker niet tussen bedrijven die een zakelijke relatie hebben met elkaar.

Qualcomm is dan ook zelf erg gebaat bij licentieovereenkomsten, en niet bij patentoorlogen. Het bedrijf licenseert zijn eigen patenten aan wie het maar wil, want dat levert de chipmaker uiteindelijk alleen maar geld op.

Bron: Foss Patents

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters