‘Binnenkort is de Apple iPhone X misschien niet meer te koop’

Het is geen geheim dat Qualcomm en Apple de laatste tijd niet helemaal meer samen door één deur kunnen. Qualcomm spande een tijdje geleden een rechtszaak aan tegen Apple in verband met patentschendingen, waarop Apple de chipmaker voorschotelde met dezelfde behandeling. Nu eist Qualcomm zelfs van de International Trade Commission (ITC) dat er een verbod komt op het verkopen van alle iPhone X modellen in de VS met een Intel modem.

Apple vindt Qualcomm licenties te duur

Uiteraard is het opvallend dat de chipmaker alleen een verbod wil op de Intel varianten van de iPhone X. De andere toestellen zijn voorzien van een Qualcomm modem. De verhitte strijd tussen de twee techgiganten begon toen Apple bedacht dat Qualcomm toch wel teveel zou vragen voor licenties voor verschillende mobiele technologieën. Hierop voegde Apple ook daad bij woord en zette de betalingen hiervoor stop

.iPhone X patentschendingen

Patentschendingen bij iPhone 7, 8 en X

Dit viel niet in goede aarde bij Qualcomm, waardoor de iPhone-maker werd aangeklaagd voor wanbetaling en patentschending. Apple zou volgens Qualcomm maar liefst vijf patenten schenden. Hier zouden de iPhone 7, iPhone 8 en iPhone X zich schuldig aan maken. Qualcomm zou zich naar de International Trade Commission hebben gekeerd en gevraagd hebben om een verkoopverbod in werking te stellen op de iPhone X toestellen met een Intel modem in de VS.

Autofocus en batterij technieken gekopiëerd

De schendingen zouden voornamelijk betrekking hebben op de autofocus feature van de camera en de technieken, welke ervoor zorgen dat de batterij langer meegaat. Het is de vraag hoe deze oorlog zal aflopen. Aan de ene kant is Apple afhankelijk van Qualcomm voor het grootste deel van de modems in de VS. Aan de andere kant is Qualcomm ook weer afhankelijk van Apple voor het kopen van verschillende onderdelen. De samenwerking tussen de bedrijven is als het ware een soort symbiose en het zou voor beide kampen gunstig zijn om de ruzie op een schappelijke manier op te lossen.

Via: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. BJV -

    Gadverdamme, wéér een stuk reclame. Denk je een stuk te lezen over een tv, reclame! Again…
    Deze site was leuk. Kunnen jullie mij uitschrijven. Dank!

Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters