Qualcomm begint uitlevering nieuwe Snapdragon-chipset

Qualcomm is begonnen met het uitleveren van een nieuwe, derde, generatie Snadragon-chipsets. De nieuwe chipset heeft een maximale kloksnelheid van 1,2GHz en bestaat uit een dual-core kern.

Qualcomm chip

De Snapdragon-chipset van Qualcomm heeft eigenlijk een nieuwe standaard gezet in de smartphonemarkt en is in het gros van de high-end-telefoons van het afgelopen halfjaar te vinden. Enkele succesvolle voorbeelden zijn de HTC HD2, HTC Desire en Sony Ericsson Xperia X10. De tweede generatie Snapdragon-chipset wordt volgens Qualcomm inmiddels goed verkocht en zal eind dit jaar in eindproducten beschikbaar zijn en nu is het tijd voor een derde generatie. Het gaat hier om een MSM-set, in plaats van de voorgangers die allemaal een QSD-opstelling met één chip hadden.

Het gaat om de Mobile Station Modem, ofwel MSM, 8X60, waarbij de MSM8260 voor HSPA+ gebouwd is en de MSM8660 ook geschikt is voor CDMA. De nieuwe chipsets hebben twee kernen die beide op 1200MHz kunnen draaien en de chip is hiermee geschikt om 1080p video op te nemen en af te spelen. Daarnaast ondersteund de chipset WXGa-schermen, wat neerkomt op een resolutie van 1280×800 pixels. In de chipset is een grafische processor aanwezig die 3D hardware accelleratie ondersteunen en moeiteloos om kunnen gaan met OpenGL ES 2.0 en Open VG 1.1. Ook een GPS-ontvanger en een speciale audio-oplossing zitten in de nieuwe chipset.

Bron: eWeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

EU

Vanaf 15 juni geen roamingkosten meer: hier moet je op letten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters