Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone

Vandaag de dag worden er behoorlijk wat eisen gesteld aan de camera van een smartphone. Met steeds geavanceerder wordende applicaties en veiligheidseisen moet een smartphone camera steeds meer kunnen. Qualcomm is zich hiervan bewust en blijft onophoudelijk nieuwe technologieën ontwikkelen om aan deze eisen te voldoen. Onlangs presenteerde het tech bedrijf als eerste hoge resolutie dieptewaarneming technologie voor de camera op je Android toestel.

Nieuwe Qualcomm camera modules en tweede generatie Spectra ISP

Vorig jaar lanceerde Qualcomm het Spectra Module programma. Dit programma biedt smartphone makers geavanceerde cameramodules, zoals de populaire dual camera setup. De modules zijn gebaseerd op de technologie achter de Qualcomm Spectra image signal processoren (ISP). Qualcomm komt nu met vernieuwde cameramodules en tweede generatie Spectra ISP technologie. Hiermee wordt de beeldkwaliteit van foto’s en video’s enorm verbeterd en kan de camera van je toestel ook hoge resolutie diepte beelden registreren.

Qualcomm dieptecamera technologie

Dieptebeelden bekijken vanuit verschillende hoeken

Om de nieuwe technologie te demonstreren is een demonstratievideo gemaakt, waarbij een tablet is uitgerust met de nieuwe Qualcomm technologie. De kersverse structured light camera module heeft een nieuwe architectuur gekregen om de hoge definitie diepte beelden te registreren. Hiermee maakt de camera van de tablet een diepte map van de beelden, welke realtime vanuit verschillende hoeken bekeken kan worden.

Verbeterde kwaliteit beelden en biometrische beveiliging

Met de nieuwe camera module bestaan de diepte mappen uit meer dan 10.000 dieptepunten. De camera is daarnaast dusdanig accuraat dat het verschillen in diepte zelfs registreert als er maar een tiende van een millimeter verschil zit tussen de dieptepunten. Met deze high def beelden krijgen foto’s en video’s een behoorlijke boost in kwaliteit. De technologie kan natuurlijk ook toegepast worden bij bijvoorbeeld de biometrische beveiliging van je toestel, waardoor het moeilijker wordt om een vingerafdruk of iris na te bootsen.

We zijn benieuwd wanneer we de nieuwe technologie terug zullen zien in een daadwerkelijk toestel. We hopen natuurlijk dat de nieuwe vlaggenschepen van volgend jaar al geweldige dieptebeelden kunnen maken. Maar waarschijnlijk zal het nog wel even duren.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters