‘Qualcomm komt met drie nieuwe mid-range processors’

Qualcomm is de maker van de nieuwe Snapdragon 835-processor. Ook maakt het bedrijf processors voor mid-rangetoestellen, zoals de Snapdragon 650-processor. Nu gaan de geruchten dat het bedrijf bezig is met drie nieuwe mid-range processors, de Snapdragon 630, 635 en Snapdragon 660.

Qualcomm

Het bedrijf achter de Snapdragon-reeks, Qualcomm, heeft met de Snapdragon 835 een high-end processor op de markt gezet. Een tijdje terug was het vertrouwen even weg door overhittingsproblemen met de Snapdragon 810-processor, maar met de Snapdragon 820 afgelopen jaar hebben zij het grotendeels weer goed weten te maken.

Nu heeft het bedrijf de Snapdragon 835-processor uitgebracht, die als eerst in de Samsung Galaxy S8 zal zitten. Samsung heeft naar verluidt de eerste batch processors gereserveerd, zodat zij er zeker van zijn dat Samsung de eerste is die de 835 in hun toestel gebruikt. Na de release van dit toestel zal de processor beschikbaar komen voor andere fabrikanten, zoals LG en Sony.

Door deze keus van Samsung heeft LG niet de mogelijkheid gehad om de Snapdragon 835-processor te gaan gebruiken in hun aankomende toestel, de LG G6. Het is zo goed als bevestigd dat het bedrijf zal kiezen voor de processor van vorig jaar, de Snapdragon 821.

Nieuwe processors

De nieuwe processors van Qualcomm zijn drie nieuwe processors voor toestellen in het middensegment. Ze hebben de namen Snapdragon 630, 635 en 660, waarbij de laatste de meest krachtige zal moeten zijn. De eerste twee, de Snapdragon 630 en Snapdragon 635 zullen opvolgers worden van de al bestaande mid-range processor, de Snapdragon 625. Naar verluidt zullen beide processoren hetzelfde octa-core systeem gebruiken als de Snapdragon 625. Dit betekent dat we acht Cortex A53-kernen zullen gaan zien.

De Snapdragon 660 zal zoals gezegd de krachtigste van de drie worden. Deze chipset zal ook worden gebakken op het 14-nanometer procedure van Samsung. Ook deze processor krijgt acht kernen, waarvan er vier een Cortex A53-kern zullen zijn en vier kernen worden een Cortex A73-kern. Deze processor zal naar verwachting in september gepresenteerd worden.

Bron: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters