Qualcomm gaat grote Mirasol-schermpjesfabriek in Taiwan bouwen

De Amerikaanse fabrikant Qualcomm, vooral bekend door de in smartphones veelgebruikte processoren, investeert een miljard dollar in een nieuwe fabriek in Taiwan. In die fabriek worden de energiezuinige Mirasol-schermpjes gefabriceerd, geschikt voor smartphones, tablets en e-readers.

qualcomm

De bouw van de fabriek zou dit jaar moeten starten. Met de nieuwe fabriek speelt Qualcomm in op de sterk gestegen vraag naar smartphones, navigatie-apparaten, tablets en andere draagbare elektronica waar schermen in worden gebruikt.

Momenteel kunnen smartphonefabrikanten de stijgende vraag naar hun apparaatjes nauwelijks bijbenen, omdat de onderdelen ervoor niet snel genoeg kunnen worden gefabriceerd.

Het ministerie van economische zaken van Taiwan meldde dat Qualcomm de fabriek neerzet in de stad Hsinchu in het noorden van het land.

De schermpjesfabriek zal Mirasol-schermen fabriceren, die energiezuinig en rijk aan kleur zijn. Ze kunnen ook in zonlicht goed worden gelezen. Qualcomm zegt dat de Mirasol-schermen zijn ge├»nspireerd door bontgekleurde vlinders. De energiezuinigheid wordt bereikt door gebruik van een technologie die ‘interferometric modulation’ wordt genoemd.

De investering van Qualcomm komt op een moment dat alle Taiwanese elektronicafabrikanten zich inspannen om de zeer sterk groeiende markt voor smartphones en tablets te bedienen met onderdelen. LCD-schermfabrikanten Chimei Innolux Corp en AU Optronics Corp zitten al in Taiwan, en zijn de derde en vierde grootste fabrikanten van LCD-schermen ter wereld.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters