Qualcomm gaat grote Mirasol-schermpjesfabriek in Taiwan bouwen

De Amerikaanse fabrikant Qualcomm, vooral bekend door de in smartphones veelgebruikte processoren, investeert een miljard dollar in een nieuwe fabriek in Taiwan. In die fabriek worden de energiezuinige Mirasol-schermpjes gefabriceerd, geschikt voor smartphones, tablets en e-readers.

qualcomm

De bouw van de fabriek zou dit jaar moeten starten. Met de nieuwe fabriek speelt Qualcomm in op de sterk gestegen vraag naar smartphones, navigatie-apparaten, tablets en andere draagbare elektronica waar schermen in worden gebruikt.

Momenteel kunnen smartphonefabrikanten de stijgende vraag naar hun apparaatjes nauwelijks bijbenen, omdat de onderdelen ervoor niet snel genoeg kunnen worden gefabriceerd.

Het ministerie van economische zaken van Taiwan meldde dat Qualcomm de fabriek neerzet in de stad Hsinchu in het noorden van het land.

De schermpjesfabriek zal Mirasol-schermen fabriceren, die energiezuinig en rijk aan kleur zijn. Ze kunnen ook in zonlicht goed worden gelezen. Qualcomm zegt dat de Mirasol-schermen zijn geïnspireerd door bontgekleurde vlinders. De energiezuinigheid wordt bereikt door gebruik van een technologie die ‘interferometric modulation’ wordt genoemd.

De investering van Qualcomm komt op een moment dat alle Taiwanese elektronicafabrikanten zich inspannen om de zeer sterk groeiende markt voor smartphones en tablets te bedienen met onderdelen. LCD-schermfabrikanten Chimei Innolux Corp en AU Optronics Corp zitten al in Taiwan, en zijn de derde en vierde grootste fabrikanten van LCD-schermen ter wereld.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters