Qualcomm heeft productieproblemen S4-chips

Qualcomm liet er al iets van doorschemeren, maar nu heeft Asus het ook bevestigd. De Amerikaanse chipfabrikant kan niet genoeg S4-chips maken, wat onder andere betekent dat Asus zijn Padphone moet uitstellen.

Asus Padphone Mobile World Congress

De nieuwe generatie Snapdragon chipsets van Qualcomm, die onder de naam S4 door het leven gaan, zijn de eerste chips gebaseerd op de nieuwe Krait-kern. Die is gemaakt met details van 28nm en daarmee compacter en zuiniger dan alle andere chips die Qualcomm geproduceerd heeft. Dat is uiteraard voordelig voor smartphones en er is dan ook lang gewacht op de chipsets. Maar blijkbaar is de productie wat moeilijker dan verwacht en dus kan Qualcomm niet genoeg chips leveren op het moment.

Asus heeft aan The Verge verteld dat de problemen iedereen die met Qualcomm werkt treffen, waaronder dus Asus. Een regionale afdeling van Asus Tweette eerder dat de Padphone één van de apparaten is die vertraagd is vanwege de tekorten van Asus, maar daar wilde men tegenover The Verge niet op in gaan.

Overigens is het niet zo dat er helemaal geen S4-chips uit de fabriek rollen. HTC zette deze maand de eerste telefoon met een dergelijke chipset onder de motorkap op de markt in de vorm van de One S. Die is inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar en er zijn nog geen tekenen dat dat toestel lastig leverbaar zal worden in de nabije toekomst. De problemen hebben op het eerste gezicht dus alleen effect op apparaten die nog niet verkrijgbaar zijn.

Qualcomm heeft wel bekend gemaakt meer te gaan investeren in productiefaciliteiten voor de nieuwe, kleinere chipsets.

Bron: Intomobile

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters