Qualcomm heeft productieproblemen S4-chips

Qualcomm liet er al iets van doorschemeren, maar nu heeft Asus het ook bevestigd. De Amerikaanse chipfabrikant kan niet genoeg S4-chips maken, wat onder andere betekent dat Asus zijn Padphone moet uitstellen.

Asus Padphone Mobile World Congress

De nieuwe generatie Snapdragon chipsets van Qualcomm, die onder de naam S4 door het leven gaan, zijn de eerste chips gebaseerd op de nieuwe Krait-kern. Die is gemaakt met details van 28nm en daarmee compacter en zuiniger dan alle andere chips die Qualcomm geproduceerd heeft. Dat is uiteraard voordelig voor smartphones en er is dan ook lang gewacht op de chipsets. Maar blijkbaar is de productie wat moeilijker dan verwacht en dus kan Qualcomm niet genoeg chips leveren op het moment.

Asus heeft aan The Verge verteld dat de problemen iedereen die met Qualcomm werkt treffen, waaronder dus Asus. Een regionale afdeling van Asus Tweette eerder dat de Padphone één van de apparaten is die vertraagd is vanwege de tekorten van Asus, maar daar wilde men tegenover The Verge niet op in gaan.

Overigens is het niet zo dat er helemaal geen S4-chips uit de fabriek rollen. HTC zette deze maand de eerste telefoon met een dergelijke chipset onder de motorkap op de markt in de vorm van de One S. Die is inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar en er zijn nog geen tekenen dat dat toestel lastig leverbaar zal worden in de nabije toekomst. De problemen hebben op het eerste gezicht dus alleen effect op apparaten die nog niet verkrijgbaar zijn.

Qualcomm heeft wel bekend gemaakt meer te gaan investeren in productiefaciliteiten voor de nieuwe, kleinere chipsets.

Bron: Intomobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters