Qualcomm wil in elke smartphone een dubbele camera

Qualcomm wil een stap vooruit doen om zoveel mogelijk telefoons te voorzien van twee camera’s aan de voor- of achterzijde van een smartphone. Om dit te realiseren hebben ze de ‘Clear Sight’ technologie aangekondigd.

Qualcomm

Het Amerikaanse productiebedrijf staat vooral bekend om het maken van processors in diverse smartphones. Dit doen zij al meerdere jaren, onder andere naast de concurrenten Samsung, Mediatek, en Huawei, die zelf ook processors maken voor telefoons. Qualcomm is echter zeer succesvol met hun processor-reeks genaamd ‘Snapdragon’, waar veel toestellen over beschikken.

Clear Sight-technologie

Om dubbele camera’s in smartphones te stimuleren, hebben zij de Clear Sight technologie bedacht. Dit is een enkele module waar twee camera’s op zitten waarbij elk een eigen lens en beeldsensor heeft. Het verschil tussen deze camera’s is dat één van de twee niet over een kleurfilter beschikt. Zonder deze filter kan een camera geen kleur waarnemen, maar het voordeel daarvan is dat er veel beter contrast is. Ook zou het beter moeten zijn in situaties met weinig licht omdat het vermogen om licht op te vangen tot drie keer beter is. Hierdoor ontstaat er minder ruis op de foto.

De andere camera is dus een reguliere camera, met een kleurfilter. Clear Sight zorgt er voor dat deze twee camera’s hun beeld samenvoegen en er zo een goed gekleurde foto ontstaat met veel contrast.

clear-sight-diagram-feature

Beschikbaarheid

Hoewel dit allemaal erg optimistisch klinkt, is de technologie nog alleen beschikbaar voor de Snapdragon 820 en de Snapdragon 821 processor, die we waarschijnlijk gaan zien in de nieuwe smartphones van Google. Later zal er dus meer ondersteuning zijn voor processors die worden ontwikkeld. De technologie is niet beschikbaar voor oudere processors dan de Snapdragon 820 en 821. Alleen deze processors zijn ontworpen om de twee losse foto’s snel om te zetten naar één foto.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters