Qualcomm introduceert Toq-smartwatch

Chipmaker Qualcomm heeft vandaag haar eerste smartwatch onthuld. De smartwatch zal de naam Toq gaan dragen en vanaf 2 december rechtstreeks via Qualcomm te koop zijn. In de Verenigde Staten zal de Toq verkrijgbaar zijn voor 350 dollar, of de fabrikant plannen heeft om de Toq ook in Europa te gaan verkopen is nog niet bekend.

Belangrijkste innovatie aan de Toq is het Mirasol-display. Het full-color display is volgens Qualcomm onder alle omstandigheden leesbaar maar zal toch minder stroom verbruiken dan vergelijkbare schermen. Ook kan de Toq draadloos worden opgeladen met behulp van de relatief nieuwe WiPower standaard. Waarschijnlijk introduceert Qualcomm de Toq voornamelijk om dit soort technologie├źn te demonstreren. Het is dan ook de eerste keer dat Qualcomm een apparaat voor de consumentenmarkt produceert.

De Toq kan verbonden worden met elke Android-telefoon zolang hij maar Android 4.0.3 of hoger draait. Het horloge zelf draait op een apart OS dat standaard voorzien is van Weer- en Aandelen-applicaties. Qualcomm zal later meer functionaliteit toevoegen maar de Toq is vooral gemaakt om notificaties van de telefoon door te sluizen.

Qualcomm heeft de precieze specificaties van de Toq nog niet vrijgegeven. Ook is nog niet bekend wanneer het slimme horloge in Nederland verkrijgbaar zal zijn. In Amerika zal hij vanaf maandag 2 december worden uitgeleverd.

Qualcomm introduceert Toq-smartwatch  watch slide 1 0 

Bron: Qualcomm

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters