Qualcomm introduceert Toq-smartwatch

Chipmaker Qualcomm heeft vandaag haar eerste smartwatch onthuld. De smartwatch zal de naam Toq gaan dragen en vanaf 2 december rechtstreeks via Qualcomm te koop zijn. In de Verenigde Staten zal de Toq verkrijgbaar zijn voor 350 dollar, of de fabrikant plannen heeft om de Toq ook in Europa te gaan verkopen is nog niet bekend.

Belangrijkste innovatie aan de Toq is het Mirasol-display. Het full-color display is volgens Qualcomm onder alle omstandigheden leesbaar maar zal toch minder stroom verbruiken dan vergelijkbare schermen. Ook kan de Toq draadloos worden opgeladen met behulp van de relatief nieuwe WiPower standaard. Waarschijnlijk introduceert Qualcomm de Toq voornamelijk om dit soort technologie├źn te demonstreren. Het is dan ook de eerste keer dat Qualcomm een apparaat voor de consumentenmarkt produceert.

De Toq kan verbonden worden met elke Android-telefoon zolang hij maar Android 4.0.3 of hoger draait. Het horloge zelf draait op een apart OS dat standaard voorzien is van Weer- en Aandelen-applicaties. Qualcomm zal later meer functionaliteit toevoegen maar de Toq is vooral gemaakt om notificaties van de telefoon door te sluizen.

Qualcomm heeft de precieze specificaties van de Toq nog niet vrijgegeven. Ook is nog niet bekend wanneer het slimme horloge in Nederland verkrijgbaar zal zijn. In Amerika zal hij vanaf maandag 2 december worden uitgeleverd.

Qualcomm introduceert Toq-smartwatch  watch slide 1 0 

Bron: Qualcomm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters