Processor-fabrikant Qualcomm introduceert ondersteuning voor virtual reality

Qualcomm heeft vandaag in een persbericht laten weten dat er voor de nieuwe Snapdragon0processor een nieuw software development kit (SDK) ontwikkeld is om virtual reality (VR) te ondersteunen.

De nieuwe generatie virtual reality is complex, verbruikt veel stroom en heeft uitdagende prestatie-eisen voor processoren. De nieuwe Software Development Kit gaat ervoor zorgen dat gebruikers op een makkelijkere en efficiëntere manier gebruik kunnen maken van de virtual reality ervaring.

Virtual Reality Qualcomm’s Virtual Reality

Qualcomm nieuwste processor, de Snapdragon 820, zal deze VR ondersteunen. De VR SDK is ontworpen om de complexiteit weg te nemen bij VR.

De Snapdragon VR SDK gebruikt een aantal features, waaronder digitale signaalverwerking van de VR-sensoren, informatie die via de gyroscoop binnenkomt en data dat afkomstig is van de versnellingsmeters. De Sensor Core van de Snapdragon kan vervolgens met deze data aan de gang. Dit zorgt voor een snellere verwerking van 3D-beelden, stereoscopische weergave met lens-weergave, gelaagdheid van de menu’s en andere interfaces in de virtuele wereld. Daarnaast is het energiebeheer ook beter.

De technische topman van Qualcomm, Dave Durnil, geeft aan dat het bedrijf geavanceerde tools en technologieën aanbiedt aan ontwikkelaars, om ze te helpen bij de verbetering van virtual reality. Deze VR-ervaring zal  de volgende toepassingen ondersteunen: games, 360 graden VR video’s, interactieve educatie en entertainment.

Q2 2016 Virtual Reality

De Software Deveopment Kit van Qualcomm zal in het tweede kwartaal van 2016 uit gaan komen en is gratis voor ontwikkelaars. Deze week zal Qualcomm tijdens het Game Developer Conference de nieuwe toepassingen van hun nieuwe software development kit presenteren aan de hand van Samsung’s hardware.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters