Qualcomm komt met gecombineerde 3G-4G-chipsets

Qualcomm, producent van mobiele processoren en chipsets, komt met een serie producten die zowel geschikt zijn voor het huidige 3G, als het toekomstige 4G-netwerk. Het uitrollen van een nieuw snel mobiel netwerk is hiermee weer een stap dichterbij.

Qualcomm logo

Qualcomm is van plan om een aantal chipsets uit te brengen die zowel voor 3G als 4G geschikt zijn. Het bedrijf zorgt met de nieuwe chipsets dat consumenten gebruik kunnen maken van snelle 3G-netwerken die op dit moment beschikbaar zijn. Specifiek gaat het hier om DC-HSPA+, dat een uitbreiding is van het WCDMA-protocol waar in Europa van gebruikgemaakt wordt. Deze 3G-netwerken vallen meestal onder de noemer UMTS, wat dus inhoudt dat de chipsets in ons land bruikbaar zullen zijn. De 4G-component van de chipset is opgebouwd met de Long Term Evolution-techniek, oftewel LTE. Deze 4G-technologie zal waarschijnlijk de 3G-netwerken in onder andere ons land opvolgen. KPN heeft al aangegeven van LTE gebruik te zullen maken. De frequenties voor deze techniek worden binnenkort geveild. Door de chipsets van Qualcomm is het nu ook daadwerkelijk mogelijk om een telefoon te fabriceren die de 4G-techniek kan gebruiken.

Om de ontwikkeling te stroomlijnen werkt Qualcomm samen met telecomproviders, telefoonfabrikanten en bedrijven die de infrastructuur moeten aanleggen. Eind 2010 zullen de chipsets waarschijnlijk klaar zijn. Een van de bedrijven die meewerkt aan het uitrollen van een 4G-netwerk is Nokia Siemens Networks. Dit bedrijf kwam onlangs al in het nieuws met het eerste telefoongesprek via een 4G-verbinding.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters