Qualcomm komt met gecombineerde 3G-4G-chipsets

Qualcomm, producent van mobiele processoren en chipsets, komt met een serie producten die zowel geschikt zijn voor het huidige 3G, als het toekomstige 4G-netwerk. Het uitrollen van een nieuw snel mobiel netwerk is hiermee weer een stap dichterbij.

Qualcomm logo

Qualcomm is van plan om een aantal chipsets uit te brengen die zowel voor 3G als 4G geschikt zijn. Het bedrijf zorgt met de nieuwe chipsets dat consumenten gebruik kunnen maken van snelle 3G-netwerken die op dit moment beschikbaar zijn. Specifiek gaat het hier om DC-HSPA+, dat een uitbreiding is van het WCDMA-protocol waar in Europa van gebruikgemaakt wordt. Deze 3G-netwerken vallen meestal onder de noemer UMTS, wat dus inhoudt dat de chipsets in ons land bruikbaar zullen zijn. De 4G-component van de chipset is opgebouwd met de Long Term Evolution-techniek, oftewel LTE. Deze 4G-technologie zal waarschijnlijk de 3G-netwerken in onder andere ons land opvolgen. KPN heeft al aangegeven van LTE gebruik te zullen maken. De frequenties voor deze techniek worden binnenkort geveild. Door de chipsets van Qualcomm is het nu ook daadwerkelijk mogelijk om een telefoon te fabriceren die de 4G-techniek kan gebruiken.

Om de ontwikkeling te stroomlijnen werkt Qualcomm samen met telecomproviders, telefoonfabrikanten en bedrijven die de infrastructuur moeten aanleggen. Eind 2010 zullen de chipsets waarschijnlijk klaar zijn. Een van de bedrijven die meewerkt aan het uitrollen van een 4G-netwerk is Nokia Siemens Networks. Dit bedrijf kwam onlangs al in het nieuws met het eerste telefoongesprek via een 4G-verbinding.

Bron: Softpedia

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters