Qualcomm komt nog dit jaar met een 1.5 GHz versie van haar Snapdragon-processor

Chipfabrikant Qualcomm komt nog dit jaar met een 1.3 en 1.5 GHz processor van de Qualcomm Snapdragon. De Qualcomm 8X50A wordt een singlecore-processor en de 8X72 wordt een dualcore-processor lopend op 1,5 GHz.

Qualcomm Snapdragon

Qualcomm heeft tijdens de CES in Amerika van zich laten horen door aan te kondigen dat het haar Snapdragon-lijn stevig gaat uitbreiden. De producent is van plan om desktop kracht naar de smartphone te gaan brengen en heeft hiervoor twee nieuwe processor in de pijpleiding zitten die al deze rekenkracht zonder moeite over zouden moeten brengen. Allereerst is de producent van plan om de 8X50A Snapdragon te gaan introduceren later dit jaar. Deze processor is gebakken op het 45nm-procede wat de zuinigheid van de processor ten goede komt gekeken naar de voltages. De opgevoerde Snapdragon zal een kloksnelheid kennen van 1.3 GHz en zou een stukje zuiniger moeten zijn dan de huidige Snapdragon die we kennen van de HTC HD2.

Qualcomm’s paradepaardje wordt echter de 8X72-processor die tevens in de Snapdragon lijn valt. De chip zal op 1.5 GHz zijn werk gaan doen en zou uit een dualcore opstelling bestaan waarbij elke core op 1.5 Ghz zou gaan lopen. De processor zou moeiteloos 1080p HD kunnen decoderen volgens Qualcomm en daarnaast zou multitasking een geheel nieuwe dimensie moeten gaan krijgen op smartphones. De chipbakker wou niets los laten over wanneer we de processor daadwerkelijk in telefoons kunnen gaan verwachten echter zou dat nog dit jaar moeten gaan gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Mr Brightside -

    Als ik dit soort dingen lees kan ik niet wachten om over anderhalf jaar mijn abonnement weer te verlengen…:)Wat een toestellen mogen we verwachten de komende jaren…zeker nu Google ook meedoet met ''THE BATTLE";)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via