Qualcomm kondigt drie nieuwe processors aan

Qualcomm brengt drie nieuwe Snapdragon-processor uit voor smartphones uit het middensegment. Het gaat om de Snapdragon 653, Snapdragon 626 en Snapdragon 427.

Qualcomm

De Amerikaanse processorfabrikant is een van de grootste spelers in de mobiele wereld. Het bedrijf staat bekend om goede processors, die het levert aan merken als LG, Samsung en HTC. Veel van de toestellen van deze bedrijven beschikken over een processor van Qualcomm. Af en toe kiest een bedrijf er zelf voor om deze te maken, zoals bijvoorbeeld Samsung met zijn Exynos-chipset of Huawei met zijn Kirin-chipset. Ook veel midrangetoestellen van smartphoneproducenten beschikken over een Snapdragon-processor. Voor low end-toestellen worden vaak processors van MediaTek gebruikt.

Snapdragon 653

snapdragon 653 qualcommDe Snapdragon 653-processor wordt de opvolger van de Snapdragon 652. Deze is te vinden in toestellen als de LG G5 SE, Samsung Galaxy A9 en de Alcatel Idol 4S. Over het algemeen is dit een prima midrangeprocessor, maar een upgrade naar een verbeterde versie is natuurlijk altijd welkom. De nieuwe versie, de Snapdragon 653, zal tien procent sneller zijn in vergelijking met de Snapdragon 652. Verder is de maximaal ondersteunde werkgeheugen nu opgeschroefd van 4GB naar 8GB. Ook ondersteunt de processor nu de Clear Sight-technologie van Qualcomm en heeft het een X9 LTE-modem.

Snapdragon 626

De Snapdragon 626 is een upgrade voor de Snapdragon 625. De 625 zit in de Huawei Nova en Nova Plus en in de Motorola Moto Z Play. Net als de vergelijking van bovenstaande processors zal deze upgrade eveneens ongeveer tien procent toenemen in de prestaties. Ook deze variant krijgt ondersteuning voor Clear Sight en een X9 LTE-modem aan de binnenkant van de processor.

Snapdragon 427

qualcomm snapdragon 427Als laatste heeft Qualcomm de Snapdragon 427 aangekondigd. Dit is een minder sterkte processor dan de twee hierboven, maar is alsnog een prima upgrade voor de Snapdragon 425. De Snapdragon 425 krijgt ook ondersteuning voor Clear Sight en krijgt verder ook een X9 LTE-modem.

Beschikbaarheid

Zowel de Snapdragon 626 als de 653 zal eind dit jaar nog beschikbaar moeten worden voor bedrijf, om deze processors in verschillende toestellen te zetten. De Snapdragon 427 zal begin 2017 uit moeten komen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters