Qualcomm kondigt drie nieuwe processors aan

Qualcomm brengt drie nieuwe Snapdragon-processor uit voor smartphones uit het middensegment. Het gaat om de Snapdragon 653, Snapdragon 626 en Snapdragon 427.

Qualcomm

De Amerikaanse processorfabrikant is een van de grootste spelers in de mobiele wereld. Het bedrijf staat bekend om goede processors, die het levert aan merken als LG, Samsung en HTC. Veel van de toestellen van deze bedrijven beschikken over een processor van Qualcomm. Af en toe kiest een bedrijf er zelf voor om deze te maken, zoals bijvoorbeeld Samsung met zijn Exynos-chipset of Huawei met zijn Kirin-chipset. Ook veel midrangetoestellen van smartphoneproducenten beschikken over een Snapdragon-processor. Voor low end-toestellen worden vaak processors van MediaTek gebruikt.

Snapdragon 653

snapdragon 653 qualcommDe Snapdragon 653-processor wordt de opvolger van de Snapdragon 652. Deze is te vinden in toestellen als de LG G5 SE, Samsung Galaxy A9 en de Alcatel Idol 4S. Over het algemeen is dit een prima midrangeprocessor, maar een upgrade naar een verbeterde versie is natuurlijk altijd welkom. De nieuwe versie, de Snapdragon 653, zal tien procent sneller zijn in vergelijking met de Snapdragon 652. Verder is de maximaal ondersteunde werkgeheugen nu opgeschroefd van 4GB naar 8GB. Ook ondersteunt de processor nu de Clear Sight-technologie van Qualcomm en heeft het een X9 LTE-modem.

Snapdragon 626

De Snapdragon 626 is een upgrade voor de Snapdragon 625. De 625 zit in de Huawei Nova en Nova Plus en in de Motorola Moto Z Play. Net als de vergelijking van bovenstaande processors zal deze upgrade eveneens ongeveer tien procent toenemen in de prestaties. Ook deze variant krijgt ondersteuning voor Clear Sight en een X9 LTE-modem aan de binnenkant van de processor.

Snapdragon 427

qualcomm snapdragon 427Als laatste heeft Qualcomm de Snapdragon 427 aangekondigd. Dit is een minder sterkte processor dan de twee hierboven, maar is alsnog een prima upgrade voor de Snapdragon 425. De Snapdragon 425 krijgt ook ondersteuning voor Clear Sight en krijgt verder ook een X9 LTE-modem.

Beschikbaarheid

Zowel de Snapdragon 626 als de 653 zal eind dit jaar nog beschikbaar moeten worden voor bedrijf, om deze processors in verschillende toestellen te zetten. De Snapdragon 427 zal begin 2017 uit moeten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

iPhone X geld

Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

Tim Cook iPhones 2018 iPhone X

Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones lees verder

iOS 11 wallpapers

iOS 11 brengt legendarische lockscreen en homescreen eerste iPhone terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters