Qualcomm kondigt nieuwe processors aan

Chipfabrikant Qualcomm heeft op de CES in Las Vegas een nieuwe generatie mobiele processors aangekondigd. De Snapdragon 800 en 600 beloven een flinke sprong in kracht en performance voor de mobiele apparaten waar ze in zitten, aldus de fabrikant.

De laatste generatie mobiele processors, de Snapdragon 800 en de Snapdragon 600, bieden volgens de fabrikant de beste performance per watt die er momenteel bestaat. En met zoveel kracht aan boord beloven de nieuwe processors ongeëvenaarde gebruikerservaringen, voegt Qualcomm daaraan toe.

De Qualcomm Snapdragon 800-processors zijn bestemd voor de toekomstige topmodellen op smartphone- en tabletgebied. Deze processors zijn ontworpen om de allerbeste performance te bieden. Gelijktijdig gaan ze zeer zuinig met de batterij om, zo belooft Qualcomm. De 800-serie bevat de nieuwe quadcore Krait 400 CPU, tezamen met een Adreno 330 GPU, een Hexagon v5 DSP en tot slot een 4G LTE Cat 4-modem. De Snapdragon 800 biedt tot 75 procent betere performance dan de huidige Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processors. De serie is gebakken op 28nm en belooft daarmee uitzonderlijk laag energieverbruik.

De nieuwe Krait 400 CPU die in quadcore configuratie in de processor is verwerkt, biedt snelheden tot 2,3 Ghz per core en volgens Qualcomm ook de beste performance per watt van alle mobiele processors die er zijn. Daarmee kunnen deze processors met gemak alle taken aan die een superphone of tablet van ze vragen.

De Qualcomm Snapdragon 600 processor is ook geen kleintje; deze beoogt ook het kloppend hart te worden van high-end toestellen maar deze processor is wel iets minder snel. De performance is nochtans nog altijd 40 procent beter dan de Snapdragon S4 Pro. De 600-serie draait op een Krait 300 CPU die in viervoud op de processor is gehecht, en haalt snelheden tot 1,9 Ghz per core. Ondersteund door een vernieuwde Adreno 20 GPU komt deze processor in de tweede helft van dit jaar beschikbaar voor smartphone- en tabletfabrikanten. Net als de 800-serie overigens.

Bron: Persbericht Qualcomm

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters