Qualcomm kondigt nieuwe processors aan

Chipfabrikant Qualcomm heeft op de CES in Las Vegas een nieuwe generatie mobiele processors aangekondigd. De Snapdragon 800 en 600 beloven een flinke sprong in kracht en performance voor de mobiele apparaten waar ze in zitten, aldus de fabrikant.

De laatste generatie mobiele processors, de Snapdragon 800 en de Snapdragon 600, bieden volgens de fabrikant de beste performance per watt die er momenteel bestaat. En met zoveel kracht aan boord beloven de nieuwe processors ongeëvenaarde gebruikerservaringen, voegt Qualcomm daaraan toe.

De Qualcomm Snapdragon 800-processors zijn bestemd voor de toekomstige topmodellen op smartphone- en tabletgebied. Deze processors zijn ontworpen om de allerbeste performance te bieden. Gelijktijdig gaan ze zeer zuinig met de batterij om, zo belooft Qualcomm. De 800-serie bevat de nieuwe quadcore Krait 400 CPU, tezamen met een Adreno 330 GPU, een Hexagon v5 DSP en tot slot een 4G LTE Cat 4-modem. De Snapdragon 800 biedt tot 75 procent betere performance dan de huidige Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processors. De serie is gebakken op 28nm en belooft daarmee uitzonderlijk laag energieverbruik.

De nieuwe Krait 400 CPU die in quadcore configuratie in de processor is verwerkt, biedt snelheden tot 2,3 Ghz per core en volgens Qualcomm ook de beste performance per watt van alle mobiele processors die er zijn. Daarmee kunnen deze processors met gemak alle taken aan die een superphone of tablet van ze vragen.

De Qualcomm Snapdragon 600 processor is ook geen kleintje; deze beoogt ook het kloppend hart te worden van high-end toestellen maar deze processor is wel iets minder snel. De performance is nochtans nog altijd 40 procent beter dan de Snapdragon S4 Pro. De 600-serie draait op een Krait 300 CPU die in viervoud op de processor is gehecht, en haalt snelheden tot 1,9 Ghz per core. Ondersteund door een vernieuwde Adreno 20 GPU komt deze processor in de tweede helft van dit jaar beschikbaar voor smartphone- en tabletfabrikanten. Net als de 800-serie overigens.

Bron: Persbericht Qualcomm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters