Qualcomm kondigt twee nieuwe Snapdragon-processors aan

Chipfabrikant Qualcomm heeft twee nieuwe processors aangekondigd voor budgetsmartphones. Het gaat om de Snapdragon 212 en de Snapdragon 412, die een kleine verbetering zijn ten opzichte van de 210 en 410.

Qualcomm

De chipsets blijven grotendeels gelijk aan hun voorgangers. Dit betekent in het geval van de Snapdragon 412 dat de chipset over vier Cortex A53-kernen beschikt. De 64 bit-processor heeft een iets hogere kloksnelheid, maar hij is nog altijd gebakken op 28 nanometer. De kloksnelheid bedraagt nu 1,4GHz, in tegenstelling tot de 1,2GHz van de Snapdragon 410. De Snapdragon 412 ondersteunt full HD-schermen, 13-egapixelcamera’s, lte categorie 4 en snelladen.

De Snapdragon 212 is een 32 bit-processor. De chipset beschikt over vier Cortex A7-kernen en hij is gebakken op 28 nanometer. De processor ondersteunt HD-schermen en kan maximaal een 8-megapixelcamera aansturen. Ook deze chipset ondersteunt 4G-internet tot en met de vierde categorie, met een maximale snelheid van 150 megabit per seconde. Net als de 412, ondersteunt de 212 snelladen. De maximale kloksnelheid is 1,3GHz, terwijl dat bij de Snapdragon 210 nog 1,1GHz was.

Deze processors zullen binnenkort terug te vinden in de goedkopere smartphones. De Snapdragon 212 wordt waarschijnlijk gebruikt in de aller goedkoopste smartphones en de Snapdragon 412 waarschijnlijk in veel midrangers.

Voor een processor geldt: hoe lager de nanometer-waarde, hoe effectiever en zuiniger hij in principe is. Deze chipsets van Qualcomm zijn gebakken op 28 nanometer, terwijl de topchipsets van dit moment zijn gebakken op bijvoorbeeld 14 en 18 nanometer. Qualcomm kondigt later deze week waarschijnlijk ook de komst van de Snapdragon 820 aan. Deze zal waarschijnlijk onder andere in de Samsung Galaxy S7 komen te zitten.

Snapdragon 212 
Snapdragon 412 

Bron: Qualcomm

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters