Qualcomm kondigt twee nieuwe Snapdragon-processors aan

Chipfabrikant Qualcomm heeft twee nieuwe processors aangekondigd voor budgetsmartphones. Het gaat om de Snapdragon 212 en de Snapdragon 412, die een kleine verbetering zijn ten opzichte van de 210 en 410.

Qualcomm

De chipsets blijven grotendeels gelijk aan hun voorgangers. Dit betekent in het geval van de Snapdragon 412 dat de chipset over vier Cortex A53-kernen beschikt. De 64 bit-processor heeft een iets hogere kloksnelheid, maar hij is nog altijd gebakken op 28 nanometer. De kloksnelheid bedraagt nu 1,4GHz, in tegenstelling tot de 1,2GHz van de Snapdragon 410. De Snapdragon 412 ondersteunt full HD-schermen, 13-egapixelcamera’s, lte categorie 4 en snelladen.

De Snapdragon 212 is een 32 bit-processor. De chipset beschikt over vier Cortex A7-kernen en hij is gebakken op 28 nanometer. De processor ondersteunt HD-schermen en kan maximaal een 8-megapixelcamera aansturen. Ook deze chipset ondersteunt 4G-internet tot en met de vierde categorie, met een maximale snelheid van 150 megabit per seconde. Net als de 412, ondersteunt de 212 snelladen. De maximale kloksnelheid is 1,3GHz, terwijl dat bij de Snapdragon 210 nog 1,1GHz was.

Deze processors zullen binnenkort terug te vinden in de goedkopere smartphones. De Snapdragon 212 wordt waarschijnlijk gebruikt in de aller goedkoopste smartphones en de Snapdragon 412 waarschijnlijk in veel midrangers.

Voor een processor geldt: hoe lager de nanometer-waarde, hoe effectiever en zuiniger hij in principe is. Deze chipsets van Qualcomm zijn gebakken op 28 nanometer, terwijl de topchipsets van dit moment zijn gebakken op bijvoorbeeld 14 en 18 nanometer. Qualcomm kondigt later deze week waarschijnlijk ook de komst van de Snapdragon 820 aan. Deze zal waarschijnlijk onder andere in de Samsung Galaxy S7 komen te zitten.

Snapdragon 212 
Snapdragon 412 

Bron: Qualcomm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters