Qualcomm kondigt volgende generatie Snapdragon Mobile Chipset aan

Qualcomm lanceert vandaag haar nieuwe Snapdragon familie tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De nieuwe processorfamilie met de codenaam Krait is de volgende generatie in de Snapdragon line-up en beschikt over 4-cores.

Qualcomm logo

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe processoren zijn hogere snelheden tot 2,5 GHz per core, betere prestaties tot anderhalf keer hoger en een 65 procent lager vermogen dan de huidige beschikbare ARM CPU-cores. De gloednieuwe line-up aan chipsets zullen beschikbaar zijn in single-, dual- en quad-core versies en voorzien zijn van een nieuwe Adreno GPU met maximaal vier 3D-cores en een geïntegreerde multi-mode LTE modem.

De nieuwe familie van Snapdragon-chipsets bestaat uit de single-core MSM8930, de dual-core MSM8960 en de quad-core APQ8064. Alle chipsets in de familie krijgen integratie voor WiFi, GPS, bluetooth en FM. Ze ondersteunen Near Field Communication (NFC), evenals stereoscopische 3D (S3D) video en foto-opname en -weergave. Tevens worden alle belangrijke besturingssystemen standaard ondersteund.

De eerste samples van de MSM8960 processor zijn naar verwachting beschikbaar in het tweede kwartaal van 2011, de MSM8930 en APQ8064 zijn zeer waarschijnlijk beschikbaar in het begin van 2012.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters