Qualcomm kondigt 'zelfdenkende' Snapdragon 820 aan

BARCELONA – Chipfabrikant Qualcomm heeft in Barcelona de Snapdragon 820-processor aangekondigd. Dit is niet alleen maar de opvolger van de Snapdragon 810, maar een chip die in staat is om zelf te ‘bedenken’ welke processen er in gang gezet moeten worden.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

Qualcomm zit niet stil. De Snapdragon 810 is nog maar nauwelijks in de laatste lichting high-end smartphones te vinden. De 820 biedt niet weer wat meer snelheid en zuinigheid, maar ook ondersteuning voor het Qualcomm Zeroth-platform. Daarmee krijgen mobiele apparaten een nieuw niveau van intelligentie en personalisatie.

De 820-chip is in staat om dingen te leren over het gebruik van het toestel waar het in zit, en over de omgeving van het toestel. Qualcomm gaf een voorbeeld aan de hand van de camera-applicatie die op elke smartphone zit. De smartphone is in staat aan de hand van het beeld om te ontdekken of er binnen of buiten mee wordt gefotografeerd, of er mensen in het beeld staan, wie dat zijn en of het vrienden van de fotograaf zijn. Ook allerlei andere zaken zoals voedselproducten en zelfs het feit dat je een horloge om hebt, worden meegenomen in het ‘denkproces’ van de smartphone.

Vervolgens kan de camera de omgeving herkennen en de beste instellingen voor de foto selecteren. Hoe meer foto’s je maakt, hoe beter de chip daarin wordt; hij is zelflerend.

Qualcomm heeft op die manier tussen dertig en veertig verschillende situaties voor de camera ingevoerd, waarop de camera-app zichzelf kan instellen. Dat is al een hoop, maar het is nog maar een beginnetje, meldt Qualcomm.

Het Zeroth-platform belooft om ook andere gebieden te ontginnen, waardoor het ook functioneel wordt in huis en in de auto. Qualcomm belooft het platform verder te ontwikkelen, zodat smartphones steeds slimmer worden.

Bron: Techradar

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters