Qualcomm kondigt 'zelfdenkende' Snapdragon 820 aan

BARCELONA – Chipfabrikant Qualcomm heeft in Barcelona de Snapdragon 820-processor aangekondigd. Dit is niet alleen maar de opvolger van de Snapdragon 810, maar een chip die in staat is om zelf te ‘bedenken’ welke processen er in gang gezet moeten worden.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

Qualcomm zit niet stil. De Snapdragon 810 is nog maar nauwelijks in de laatste lichting high-end smartphones te vinden. De 820 biedt niet weer wat meer snelheid en zuinigheid, maar ook ondersteuning voor het Qualcomm Zeroth-platform. Daarmee krijgen mobiele apparaten een nieuw niveau van intelligentie en personalisatie.

De 820-chip is in staat om dingen te leren over het gebruik van het toestel waar het in zit, en over de omgeving van het toestel. Qualcomm gaf een voorbeeld aan de hand van de camera-applicatie die op elke smartphone zit. De smartphone is in staat aan de hand van het beeld om te ontdekken of er binnen of buiten mee wordt gefotografeerd, of er mensen in het beeld staan, wie dat zijn en of het vrienden van de fotograaf zijn. Ook allerlei andere zaken zoals voedselproducten en zelfs het feit dat je een horloge om hebt, worden meegenomen in het ‘denkproces’ van de smartphone.

Vervolgens kan de camera de omgeving herkennen en de beste instellingen voor de foto selecteren. Hoe meer foto’s je maakt, hoe beter de chip daarin wordt; hij is zelflerend.

Qualcomm heeft op die manier tussen dertig en veertig verschillende situaties voor de camera ingevoerd, waarop de camera-app zichzelf kan instellen. Dat is al een hoop, maar het is nog maar een beginnetje, meldt Qualcomm.

Het Zeroth-platform belooft om ook andere gebieden te ontginnen, waardoor het ook functioneel wordt in huis en in de auto. Qualcomm belooft het platform verder te ontwikkelen, zodat smartphones steeds slimmer worden.

Bron: Techradar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Nathan Klumpenaar -

  Daarbij wordt alles natuurlijk gestuurd naar de servers van qualcomm en/of de fabrikant van je telefoon. Zodat de verschillende geheime diensten ze gemakkelijk op kunnen eisen. Gelukkig kan je instellen of het uploaden van je data alleen via WIFI/3g/4g of via allemaal gebeurt.

  Of ben ik nu te naïef?

  1. Arnold Jansma -

   Denk niet dat qualcomm info verzamelt. Maar google ms apple etc. Ook al worden bijv nog geen vinger afdrukken doorgestuurd. Het kan later alsnog wanneer de meeste mensen er gebruik van maken. En dan sorry zeggen.

  2. Quasimodo -

   Dat is mede afhankelijk van de controle die jij toestaat bij de installatie van een app.

   Daarnaast kunnen partijen zogenaamde backdoors inbouwen al dan niet onder druk van derden als bijvoorbeeld de NSA.
   De kans dat een partij als Google dat doet is veel kleiner dan bij Apple. iOS is closed source en Apple is heer en meester over alles wat er in de telefoon gebeurt incl de hardware.
   Android is open source (ook al zijn Google eigen services wel closed source) en de hardware wordt geleverd door externe partijen. Dit maakt het duidelijk een stuk lastiger maar niet onmogelijk.

   Ik vind ook dat je onderscheid moet maken. De kreet "info" wordt al snel geroepen maar wat is dat precies. Google herkent jou op basis van een IPadres/ account(s), welke interesses je hebt en welke sites je bezoekt. Wat doen ze ermee en wat heb jij er aan is dan de vraag. Ik denk dat het met name ingezet wordt voor reclame doeleinden. Gerichte reclame dus ipv reclame die jij totaal oninteressant vindt.

   Daarnaast hanteer ik graag het concept "voor wat hoort wat". Google levert mij pareltjes als Youtube, maps, Gmail, Gdrive, Google's zoekmachine en niet te vergeten Android. Stuk voor stuk apps die ik dagelijks graag gebruik. De prijs is gerichte reclame. Ik word daar persoonlijk niet zenuwachtig van.

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters