Qualcomm koopt patenten Palm en iPaq op van HP

Qualcomm heeft een portfolio van dik tweeduizend patenten gekocht van HP. Het gaat om patenten die te maken hebben met het ooit door HP overgenomen Palm, en de patenten van de iPaq-handcomputers.

Qualcomm koopt patenten Palm en iPaq op van HP hpding

Volgens een persbericht van Qualcomm bestrijken de patenten een breed terrein op het gebied van mobiele besturingssystemen en technieken die daarmee te maken hebben. Het gaat om 1400 patenten die in de Verenigde Staten aan HP zijn toegekend, en nog duizend die zijn geregistreerd in andere landen. Wat de deal Qualcomm heeft gekost, is niet bekendgemaakt.

Wat Qualcomm precies met de patenten gaat doen, is nog niet helder. De chipfabrikant zal waarschijnlijk niet met een eigen smartphone de boer op gaan, want daarmee zou het bedrijf direct de smartphonefabrikanten beconcurreren die nu gebruikmaken van de processoren van Qualcomm.

Wel is de chipfabrikant onlangs in het nieuws gekomen met een eigen smartwatch, de Toq die samenwerkt met Androidtelefoons. Wellicht heeft de nieuwe patentenportfolio daar iets mee te maken. Een breed patentenportfolio stelt het bedrijf in staat om meer producten te maken.

Bron: Persbericht Qualcomm

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters