Qualcomm laat 1.2GHz-processor los in Q1 2011

Qualcomm heeft tijdens een bijeenkomst meer informatie gegeven over haar nieuwe generatie processors. Zo zal de 1.2GHz-processor van de fabrikant al begin 2011 op de markt komen en de 1.5Ghz-processor eind 2011.

ARM Eagle

Chipfabrikant Qualcomm heeft een kijkje gegeven in de ontwikkeling van haar mobieleprocessors voor smartphones. De nieuwe Snapdragon-generatie van de fabrikant zal al begin volgend jaar te vinden zijn in de eerste telefoons van fabrikanten, zo weet Qualcomm te melden. Volgens de fabrikant zal in het eerste kwartaal van 2011 de 1.2GHz-processor in de markt losgelaten worden en niet veel later geadopteerd worden door smartphone-fabrikanten. Ook liet Qualcomm weten dat eind 2011 de 1.5GHz variant verkrijgbaar zal zijn en rond december moet de chip ook in de eerste telefoons te vinden zijn. De 1.5GHz variant is tevens een dual-core chip wat inhoud dat hij uit twee identieke cores bestaat die tevens op zelfde snelheid hun werk doen.

Chipontwikkelaar ARMonthulde ook de opvolger van de Cortex A9-core’s waarop momenteel de QUalcomm Snapdragon op gebaseerd is. De nieuwe generatie processoren, die vanaf 2013 de markt op zal komen, zullen een A15-core gaan krijgen genaamd ‘Eagle’. De nieuwe generatie processors zal een quad-core processor zijn waarbij de vier cores hun werk op 2.5GHz doen. Volgens de ontwikkelaar betekent dit dat de prestaties met minimaal vijf keer omhoog zullen gaan in vergelijking met de huidige generatie processoren. De verwachting is dat in 2013 producenten als Qualcomm de nieuwe core zullen adopteren.

ARM Cortex A15 Eagle

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters