Qualcomm laat smartphone-scherm zien met een resolutie van 2,560 x 1,440 pixels

Chip-fabrikant Qualcomm heeft een prototype laten zien van een nieuw scherm dat bestemd is voor mobieltjes. Het scherm beschikt over een resolutie van 2,560 x 1,440 pixels en het aantal pixels per inch komt daardoor uit op 577.

Tijdens een beurs in Canada heeft Qualcomm een nieuw type scherm laten zien genaamd Mirasol, zo meldt Engadget. Het Mirasol-scherm beschikt over de hoogste resolutie op het kleinste oppervlakte; slechts 5.1″. Het scherm beschikt over een resolutie 2,560 x 1,440 en dat is net wat lager dan een retina MacBook Pro. Hierdoor komt het aantal pixels per inch uit op een bijzonder hoge 577 ppi.

Opmerkelijk genoeg is deze hoge resolutie niet het belangrijkste eigenschap van dit nieuwe Mirasol-scherm. Dat is namelijk zijn energieverbruik; deze zou tot zes keer lager liggen dan bij oled of lcd-schermen. Hierdoor zou de batterij van een smartphone een stuk langer mee moeten gaan, daar waar het scherm de grootste slurper is van de batterij. Desondanks merkt Engadget wel op dat de kleuren van het scherm en de helderheid niet best waren nog.

Qualcomm zelf geeft aan dat het nog wel een paar jaar gaat duren alvorens het scherm in productie kan gaan. Desondanks meent de fabrikant wel dat het scherm in smartphones op termijn te vinden zal zijn.

Qualcomm Mirasol scherm 
Bron: Engadget
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters