Qualcomm levert Snapdragon 800-processoren voor Windows RT 8.1-tablets

Processorfabrikant Qualcomm gaat de supersnelle Snapdragon 800-processoren leveren voor Windows RT 8.1-tablets. Dat meldt de fabrikant in een persbericht.

Qualcomm

De zuinige en snelle processoren zijn bij uitstek geschikt om Windows RT-tablets aan te drijven, meent Qualcomm. De CPU is oorspronkelijk voor smartphones bedoeld, maar is zo krachtig dat ze ook ingebouwd kunnen worden bij tablets, convertibles (tablet/notebookcombinaties) en zelfs notebooks, aldus Qualcomm. De Snapdragon 800 biedt behalve flink wat power ook geïntegreerde 3G/4G LTE-connectiviteit.

De Snapdragon 800 kan tot 2,2 Ghz per kern worden geklokt. De CPU biedt speciale ondersteuning voor Windows RT 8.1-mogelijkheden en diensten. Qualcomm werkt samen met Microsoft om mobiele computers op een hoger plan te tillen.

Qualcomm meldt dat de eerste apparaten met de Snapdragon 800-processor en Windows RT 8.1 ‘later dit jaar’ op de markt komen. Voordelen van het gebruik van deze zuinige en snelle processor is dat tablets, notebooks en alles er tussenin geen ventilatoren nodig hebben, en dat de apparaten dun kunnen zijn.

Bron: Persbericht Qualcomm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. bartvuijk -

      Volgens Qualcomm niet: '' Qualcomm Snapdragon 800 processors feature an integrated multimode 3G/4G LTE modem and CPU speeds of up to 2.2 GHz per core''

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters