Qualcomm maakt komst Snapdragon 820 bekend

Chipfabrikant Qualcomm heeft zijn nieuwe topprocessor aangekondigd, de Snapdragon 820. Deze chipset wordt volgend jaar waarschijnlijk gebruikt in de meeste vlaggenschepen. Qualcomm hoopt ook Samsung terug te winnen.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

De Amerikaanse chipfabrikant heeft de processor door middel van een persbericht aangekondigd. De Snapdragon 820 heeft de nieuwe Adreno 530. Dit is de nieuwe grafische chip van Qualcomm die 40 procent zuiniger én 40 procent sneller werken dan de Adreno 430 in de Snapdragon 810.

De Adreno 530 ondersteunt filmen in 4K met 60 frames per seconde: een noviteit. Voor camera’s beschikt de processor over Qualcomm Spectra. Deze beeldprocessor ondersteunt maximaal twee camera’s aan de achterkant en een aan de voorkant. Spectra ondersteunt camera’s tot en met 25 megapixel.

Qualcomm zal voor de Snapdragon 820 niet meer kernen van ARM gebruiken. In de Snapdragon 810-chipset zaten nog Cortex A53- en Cortex A57-kernen. Het is de bedoeling dat de nieuwe processor van Qualcomm volgend jaar gebruikt gaat worden.

Waarschijnlijk zal de chipset terechtkomen in de LG G5, HTC One M10 en andere toptelefoons. Het is nog onbekend of Samsung voor de Galaxy S7 een eigen Exynos-processor gaat gebruiken, of weer terugvalt op een processor van Qualcomm.

Voor de Galaxy S6 liet de Zuid-Koreaanse fabrikant Qualcomm links liggen. De Snapdragon 810 zou kampen met oververhittingsproblemen, behalve als de kloksnelheid van de chipset wordt teruggeschroefd. Een telefoon presteert dan echter wel een stukje minder goed.

In navolging van de Snapdragon 820, heeft Qualcomm nog twee processors aangekondigd. Dit zijn de Snapdragon 618 en Snapdragon 620. Deze hebben de Adreno 510 als grafische chip. Deze processors gaan waarschijnlijk gebruikt worden door de betere midrangers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

iPhone X geld

Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters