Qualcomm: “Minder winst op chips om de smartphonemarkt te helpen”

Qualcomm heeft aangekondigd dat de winstmarges op haar chips omlaag zullen gaan “om de smartphonemarkt vooruit te helpen.” De winstmarges liggen nu rond de 30% en zullen voor het einde van dit jaar dalen tot ongeveer 23%.

qualcomm

CFO Bill Keitel maakte dat onlangs bekend, en vertelde ook dat investeerders de komende jaren in ieder geval winstmarges in de “mid-20’s” kunnen verwachten. Rond de 25% dus.

Los van de nobele reden dat Qualcomm de smartphoneindustrie wel een duwtje in de rug wil geven, zullen de lagere winstmarges, en dus lagere prijzen, vast ook iets te maken hebben met de sterkere concurrentie. Waar het een jaar geleden nog vanzelfsprekend was dat de gemiddelde high-end-smartphone een Snapdragon-chip van Qualcomm gebruikte, zijn nu ook andere spelers als nVidia en Texas Instruments in dit segment in opkomst.

Qualcomm wist namelijk niet op tijd een dualcore-processor de deur uit te doen. Daarom zijn de producenten die nu al in het dualcore-schuitje gestapt zijn aangewezen op andere producenten. Motorola koos de Tegra 2-chip van nVidia, Samsung combineert haar eigen Exynos-chip met nVidia’s Tegra 2-chip en LG maakt gebruik van zowel de Tegra 2-chip van nVidia als het OMAP 4-platform van Texas Instruments.

Om niet achter te raken op de rest van de markt, maakte Qualcomm ook meteen bekend zo’n 17% van haar inkomsten in R&D te stoppen. Daarmee moeten de QSD8250, MSM8255 en MSM7320 die nu vaak in highend-telefoons gestopt worden binnenkort vervangen worden door meer geavanceerde SoC’s.

Bron: Phonearena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Samsung-Rules -

    Voor niets gaat de zon op!! Niemand leverd winst in om een andere partij een duwtje in de rug te geven.. haha. Zal eerder te maken hebben met wat er verder in het artikel staat.. vreemde uitspraken van zo`n concern..:S

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

smartphone opladen

Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters