Qualcomm nummer één chipbakker voor smartphones

Een rapport van Strategy Analytics heeft laten zien dat Qualcomm de nummer één processorfabrikant is voor smartphones. Die plek nam de Amerikaanse chipgigant vorig jaar over van landgenoot Texas Instruments.

qualcomm

Texas Instruments werd in Q4 2010 door Qualcomm verslagen en het nieuwe rapport laat zien dat ook in Q1 2011 Qualcomm de grootste was. En dat terwijl Qualcomm in 2007 met een marktaandeel van 3% nog maar een onbelangrijke speler was in deze markt. Inmiddels maakt Qualcomm 30% van alle smartphoneprocessoren.

De groei is grotendeels te danken aan de Snapdragon-processoren die Qualcomm sinds een aantal jaar de deur uit doet. Deze processorlijn is razendpopulair onder Android-fabrikanten en wordt zelfs in alle Windows Phones 7-toestellen tot nu toe gebruikt. Desondanks was maar 22% van alle smartphoneprocessoren die Qualcomm verkocht een exemplaar uit de Snapdragon-lijn.

Ook de goedkopere modellen van Qualcomm doen het goed en dat is precies de reden waarom Strategy Analytics denkt dat Qualcomm goed blijft scoren. Omdat smartphones steeds goedkoper worden en ook de goedkope chips dus meer in trek raken, is Qualcomm volgens het analistenbureau in staat om haar toppositie te behouden.

Bron: MobileBurn

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters