Processor-fabrikant Qualcomm koopt Nederlands bedrijf voor 43 miljard

Processorfabrikant Qualcomm neemt de Nederlandse halfgeleiderproducent NXP over. Dat meldt Qualcomm in een officieel persbericht. De chipproducent betaalt 47 miljard dollar voor de voormalige divisie van Philips. Dat is omgerekend ongeveer 43 miljard euro.

Qualcomm investeert in innovatie

NXPMet de overname wil Qualcomm zijn ‘innoverende positie’ die het binnen de mobiele markt zou hebben ook op andere gebieden verwerven. “Wij combineren Qualcomms leidende SoC-capaciteiten en technologiestrategie met NXP’s toonaangevende verkoopkanalen en positie op het gebied van auto’s, veiligheid en Internet of Things. Daardoor kunnen we nog beter onze klanten en consumenten overtuigen van de voordelen van een verbonden wereld.”

Qualcomm verwacht dat de twee bedrijven bij elkaar jaarlijks 30 miljard dollar winst gaan maken. In 2020 hoopt Qualcomm marktleider te zijn op het marktgebied van mobiel, auto’s, Internet of Things, veiligheid, radiofrequenties en netwerken.

NXP

NXP is een Nederlands bedrijf de voormalige halfgeleiderdivisie van Philips. In 2006 werd de fabrikant zelfstandig. Het bedrijf heeft vestigingen in 25 landen. Het hoofdkantoor staat in Eindhoven. Bij het productiecentrum in Nijmegen werken ongeveer 900 werknemers. De laatste tijd daalden de aandelen van NXP flink in waarde. Op het moment is één aandeel 98,66 dollar waard. Qualcomm betaalt bij de overname fiks meer: het maakt voor elk aandeel 110 dollar over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters