'Qualcomm onaangenaam verrast door 64-bits processor iPhone 5s'

Eerder dit jaar beweerde chipmaker Qualcomm dat de 64-bits processor in de iPhone 5s een ‘gimmick’ was maar vandaag komt het nieuws naar buiten dat intern de tendens anders was dan die publieke uitspatting. Dat heeft een anonieme insider die bekend is met het bedrijf vandaag wereldkundig gemaakt.

Een anonieme insider die bekend is met het bedrijf heeft in een interview laten weten dat Qualcomm de 64-bits architectuur nog lang niet had verwacht en het roer drastisch moest omgooien om mee te kunnen komen met Apple. Qualcomm was wel van plan om een 64-bits System on a Chip te gaan leveren maar niet zo snel als Apple dat heeft gedaan.

“Apple heeft iedereen in z’n ballen getrapt [met hun 64-bits processor]. De aankondiging werd gebagatelliseerd maar heeft paniek veroorzaakt binnen de industrie”, liet de anonieme insider weten in een interview met Hubspot.

Qualcomm heeft met de Snapdragon 410 haar eerste 64-bits chip aangekondigd. De eerste telefoons met deze chip zullen in de tweede helft van 2014 op de markt verschijnen, een jaar nadat Apple de iPhone 5s lanceerde.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters