Qualcomm kondigt nieuwe efficiënte wearables chip aan

Qualcomm heeft vandaag tijdens Computex een speciale efficiënte Snapdragon chip aangekondigd voor wearables.

Qualcomm

Wearables zoals fitness trackers en smartwatches hoeven vaak enkel relatief simpele taken uit te voeren. Een erg krachtige processor hebben ze dan ook niet echt nodig. De accuduur is veel belangrijker, want je wil niet nog een gadget hebben die je elke nacht moet opladen. Pebble’s smartwatches gaan dankzij de speciale e-ink schermen langer dan een week mee zonder dat je de slimme horloges opnieuw hoeft op te laden, maar van bijvoorbeeld de Apple Watch en de LG Urbane kan dat niet gezegd worden. Vooral op het gebied van fitness trackers kan er nog veel verbeterd worden.

Snapdragon Wear 1100

Qualcomm, de fabrikant die ook de chipsets van de meeste Android smartphones maakt, heeft vandaag een speciale nieuwe chipset voor wearables aangekondigd. Het gaan om de Snapdragon Wear 1100, een chip die vooral gericht is op efficiëntie. Qualcomm kondigde de nieuwe chip aan tijdens Computex. De Snapdragon Wear 1100 is bedoeld voor kleine wearables waar geen grote batterijen in passen. Vorige maand kondigde het bedrijf al de Snapdragon Wear 2100 aan, een kleinere optie voor wearables vergeleken met de Snapdragon 400 serie die in sommige Android Wear smartwatches wordt gebruikt.

Qualcomm Snapdragon

De Snapdragon Wear 1100 gaat echter nog een stapje verder. De speciale chipset is bedoeld voor wearables die in plaats van paardenkracht vooral baat hebben bij een goede accuduur. Denk aan slimme horloges voor kinderen of speciale wearables voor bejaarden waarmee ze alarm kunnen slaan. Je zult de chip echter waarschijnlijk het meest tegen gaan komen in simpele fitness trackers. De Snapdragon Wear 1100 is 45 procent kleiner dan de QSC6270 chipset, die op het moment veel wordt gebruikt. De 2100 is ‘slechts’ 30 procent kleiner.

iZat

Volgens Qualcomm moet de nieuwe chip zorgen voor een standaard accuduur van maar liefst zeven dagen, ook bij het gebruik van een normaal scherm. Naast een geïntegreerd LTE/3G modem heeft de nieuwe chipset ook een speciale Power Save Mode waarmee wearables minder energie verbruiken als ze niet gebruikt worden. Daarnaast ondersteunt de Snapdragon Wear 1100 ook Bluetooth en WiFi en kunnen fabrikanten zeer accuraat de locatie van de wearable bepalen met behulp van Qualcomm’s iZat technologie. Dat is vooral een uitkomst voor bijvoorbeeld hardlopers.

Qualcomm’s chipsets worden op dit moment al gebruikt in meer dan 100 wearables, aldus het bedrijf zelf. Naar verwachting kunnen we begin volgend jaar de eerste smartwatches en fitness trackers verwachten die gebruik maken van de nieuwe chipset.

Bron: Qualcomm

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters