‘Qualcomm en Samsung werken aan chipset voor Galaxy S9’

Hoewel de Samsung Galaxy S8 hoge ogen heeft gegooid met het ‘Full Vision display’, zijn er al geruchten over het volgende toestel in de Galaxy S-lijn, de Samsung Galaxy S9. Vermoedelijk zijn Qualcomm en Samsung al bezig met de Snapdragon 845-processor.

Snapdragon 845

De Snapdragon 835-processor is nog niet eens breed beschikbaar. Sterker nog, er is op moment van schrijven nog maar één toestel die de Snapdragon 835 binnenin heeft. Dat is de Galaxy S8. Natuurlijk heeft de Galaxy S8+ de Snapdragon 835-processor ook, maar dat terzijde. Geruchten gaan nu dat Qualcomm en Samsung weer gaan samenwerken voor de nieuwste processor voor in de Snapdragon-reeks. Dit is de Snapdragon 845.

Samsung Galaxy S8 Plus design
De Samsung Galaxy S8

Veel specificaties van de Snapdragon 845-processor weten we nog niet. Toch kunnen we al wel aannemen dat de processor ontwikkeld zal worden door Qualcomm en Samsung. Waarschijnlijk zal de Snapdragon 845 acht kernen krijgen. Hoe hoog deze geklokt zullen zijn, is nog niet bekend. Naar verluidt wordt dit wel de tweede generatie van 10 nanometer chips.

Samsung Galaxy S9

Mocht het zo zijn dat Samsung en Qualcomm gaan samenwerken, dan zullen we hoogstwaarschijnlijk de Snapdragon 845-processor in de Samsung Galaxy S9 zien. Nu is het nog lang niet zo ver, waardoor ook geruchten over de Galaxy S9 nog schaars zijn. De Galaxy S9 zal de strijd aangaan met bijvoorbeeld de LG G7, de Huawei P11, de HTC 12 en de OnePlus 6.

De uitgave van de Galaxy S9 duurt zelfs nog zo lang, dat een aantal voorgangers van bovengenoemde smartphones nog niet eens uit zijn. Bijvoorbeeld de HTC 11 en de OnePlus 5 zullen waarschijnlijk snel worden aangekondigd, om te concurreren met de huidige Samsung Galaxy S8 en LG G6.

Beschikbaarheid

Wanneer we de Samsung Galaxy S9 en de Snapdragon 845-processor zullen zien is nog niet bekend. Vermoedelijk zal de release van de Galaxy S9 gelijk zijn aan die van voorgaande toestellen. We kunnen de S9 dus waarschijnlijk in maart/april van 2018 verwachten. Hetzelfde zal waarschijnlijk gelden voor de Snapdragon 845-processor.

Bron: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters