'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar'

De nieuwste high-end processor van Qualcomm, de 64-bits Snapdragon 810, zou oververhit raken als hij in vol bedrijf is. Daarom waren er geruchten dat deze nieuwe chip niet tijdig klaar zou zijn voor de nieuwe topsmartphones van 2015. Echter, het probleem schijnt nu te zijn opgelost.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

De problemen rond de oververhitte processoren zijn blijkbaar door Qualcomm getackeld waardoor de chip toch in bijvoorbeeld de LG G Flex 2, de Xiaomi Mi Note Pro en de Sony Xperia Z4 kan worden verwerkt. De opvolger van de HTC One M8 en de LG G4 worden er waarschijnlijk ook mee uitgerust.

Samsung was er blijkbaar niet gerust op, en zou achter de schermen werken aan een Galaxy S6 met een Exynos-processor van eigen makelij. Maar als de Snapdragon 810 tijdig klaar is, zal die wel in de toestellen worden gestopt die voor de westerse markt zijn bestemd.

De Snapdragon 810 zou nu in massaproductie zijn en dat betekent dat elke fabrikant er voldoende moet kunnen krijgen voordat de nieuwe topmodellen worden aangekondigd.

De 64-bit Snapdragon 810 is een achtkernige processor die is gebaseerd op de big.LITTLE architectuur. Daar heeft Qualcomm nog nooit eerder gebruik van gemaakt. Het komt er op neer dat er twee vierkernige processors naast elkaar functioneren, maar slechts één tegelijk. Een minder krachtige vierkernige processor doet de lichte taken, en de zwaardere vierkernige processor wordt alleen aangezet als er intensieve taken op de telefoon plaatsvinden. Op die manier hoopt Qualcomm de batterij van de telefoons te ontzien. De nieuwe processor kan ook omgaan met de nieuwste lte-netwerken, met pieksnelheden tot 450 Mbps.

Bron: Phonearena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Zakkenrollers app

Met deze app ben je zakkenrollers te slim af lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters