'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar'

De nieuwste high-end processor van Qualcomm, de 64-bits Snapdragon 810, zou oververhit raken als hij in vol bedrijf is. Daarom waren er geruchten dat deze nieuwe chip niet tijdig klaar zou zijn voor de nieuwe topsmartphones van 2015. Echter, het probleem schijnt nu te zijn opgelost.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

De problemen rond de oververhitte processoren zijn blijkbaar door Qualcomm getackeld waardoor de chip toch in bijvoorbeeld de LG G Flex 2, de Xiaomi Mi Note Pro en de Sony Xperia Z4 kan worden verwerkt. De opvolger van de HTC One M8 en de LG G4 worden er waarschijnlijk ook mee uitgerust.

Samsung was er blijkbaar niet gerust op, en zou achter de schermen werken aan een Galaxy S6 met een Exynos-processor van eigen makelij. Maar als de Snapdragon 810 tijdig klaar is, zal die wel in de toestellen worden gestopt die voor de westerse markt zijn bestemd.

De Snapdragon 810 zou nu in massaproductie zijn en dat betekent dat elke fabrikant er voldoende moet kunnen krijgen voordat de nieuwe topmodellen worden aangekondigd.

De 64-bit Snapdragon 810 is een achtkernige processor die is gebaseerd op de big.LITTLE architectuur. Daar heeft Qualcomm nog nooit eerder gebruik van gemaakt. Het komt er op neer dat er twee vierkernige processors naast elkaar functioneren, maar slechts één tegelijk. Een minder krachtige vierkernige processor doet de lichte taken, en de zwaardere vierkernige processor wordt alleen aangezet als er intensieve taken op de telefoon plaatsvinden. Op die manier hoopt Qualcomm de batterij van de telefoons te ontzien. De nieuwe processor kan ook omgaan met de nieuwste lte-netwerken, met pieksnelheden tot 450 Mbps.

Bron: Phonearena

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters