'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar'

De nieuwste high-end processor van Qualcomm, de 64-bits Snapdragon 810, zou oververhit raken als hij in vol bedrijf is. Daarom waren er geruchten dat deze nieuwe chip niet tijdig klaar zou zijn voor de nieuwe topsmartphones van 2015. Echter, het probleem schijnt nu te zijn opgelost.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

De problemen rond de oververhitte processoren zijn blijkbaar door Qualcomm getackeld waardoor de chip toch in bijvoorbeeld de LG G Flex 2, de Xiaomi Mi Note Pro en de Sony Xperia Z4 kan worden verwerkt. De opvolger van de HTC One M8 en de LG G4 worden er waarschijnlijk ook mee uitgerust.

Samsung was er blijkbaar niet gerust op, en zou achter de schermen werken aan een Galaxy S6 met een Exynos-processor van eigen makelij. Maar als de Snapdragon 810 tijdig klaar is, zal die wel in de toestellen worden gestopt die voor de westerse markt zijn bestemd.

De Snapdragon 810 zou nu in massaproductie zijn en dat betekent dat elke fabrikant er voldoende moet kunnen krijgen voordat de nieuwe topmodellen worden aangekondigd.

De 64-bit Snapdragon 810 is een achtkernige processor die is gebaseerd op de big.LITTLE architectuur. Daar heeft Qualcomm nog nooit eerder gebruik van gemaakt. Het komt er op neer dat er twee vierkernige processors naast elkaar functioneren, maar slechts één tegelijk. Een minder krachtige vierkernige processor doet de lichte taken, en de zwaardere vierkernige processor wordt alleen aangezet als er intensieve taken op de telefoon plaatsvinden. Op die manier hoopt Qualcomm de batterij van de telefoons te ontzien. De nieuwe processor kan ook omgaan met de nieuwste lte-netwerken, met pieksnelheden tot 450 Mbps.

Bron: Phonearena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters