‘Qualcomm Snapdragon 830 ondersteunt 8 GB werkgeheugen’

Volgens bronnen krijgt de nieuwe chipset ondersteuning voor 8 GB werkgeheugen. Tot nu toe was er ondersteuning tot en met 4 GB werkgeheugen.

30 smartphones krijgen de Snapdragon 820-processor snapdragon810 1

De Snapdragon 820-chipset is nog maar net uit en er zijn alweer geruchten over de volgende generatie processors van Qualcomm. De nieuwe Snapdragon 830-chipset zal 8 GB werkgeheugen ondersteunen en een nieuwe structuur hebben.

8 GB aan werkgeheugen is nu nog ontzettend veel, zo hebben de meeste computers nog 4 GB werkgeheugen. Toch is het niet gek om zoveel werkgeheugen te hebben. Apps worden steeds groter en geavanceerder. Dit vereist meer werkgeheugen.

Wat opvallend is aan de geruchten is de grootte van de Snapdragon 830. Hij wordt waarschijnlijk gebakken op 10 nanometer, wat vergelijking met zijn voorganger 4 nanometer minder is. Dit zijn relatief grote verschillen in de chipindustrie.

Het gat tussen computers en smartphones is kleiner aan het worden. Microsoft heeft tegelijkertijd met zijn nieuwe besturingssysteem Continuum aangekondigd. Hiermee kun je je smartphone als pc gebruiken. Het enige wat je nodig hebt, is een scherm en een aantal accessoires en voilà: je hebt een computer gemaakt van je smartphone. Door de specificaties van de telefoons beter te maken kun je je pc dus vervangen met je smartphone.

Wanneer de Qualcomm Snapdragon 830 uitkomt is nog onbekend. De verwachtingen zijn dat de chip in het tweede halfjaar van 2016 gepresenteerd wordt.

Bron: Weibo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters