‘Qualcomm Snapdragon 830 ondersteunt 8 GB werkgeheugen’

Volgens bronnen krijgt de nieuwe chipset ondersteuning voor 8 GB werkgeheugen. Tot nu toe was er ondersteuning tot en met 4 GB werkgeheugen.

30 smartphones krijgen de Snapdragon 820-processor snapdragon810 1

De Snapdragon 820-chipset is nog maar net uit en er zijn alweer geruchten over de volgende generatie processors van Qualcomm. De nieuwe Snapdragon 830-chipset zal 8 GB werkgeheugen ondersteunen en een nieuwe structuur hebben.

8 GB aan werkgeheugen is nu nog ontzettend veel, zo hebben de meeste computers nog 4 GB werkgeheugen. Toch is het niet gek om zoveel werkgeheugen te hebben. Apps worden steeds groter en geavanceerder. Dit vereist meer werkgeheugen.

Wat opvallend is aan de geruchten is de grootte van de Snapdragon 830. Hij wordt waarschijnlijk gebakken op 10 nanometer, wat vergelijking met zijn voorganger 4 nanometer minder is. Dit zijn relatief grote verschillen in de chipindustrie.

Het gat tussen computers en smartphones is kleiner aan het worden. Microsoft heeft tegelijkertijd met zijn nieuwe besturingssysteem Continuum aangekondigd. Hiermee kun je je smartphone als pc gebruiken. Het enige wat je nodig hebt, is een scherm en een aantal accessoires en voilà: je hebt een computer gemaakt van je smartphone. Door de specificaties van de telefoons beter te maken kun je je pc dus vervangen met je smartphone.

Wanneer de Qualcomm Snapdragon 830 uitkomt is nog onbekend. De verwachtingen zijn dat de chip in het tweede halfjaar van 2016 gepresenteerd wordt.

Bron: Weibo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters