‘Qualcomm Snapdragon 830 ondersteunt 8 GB werkgeheugen’

Volgens bronnen krijgt de nieuwe chipset ondersteuning voor 8 GB werkgeheugen. Tot nu toe was er ondersteuning tot en met 4 GB werkgeheugen.

30 smartphones krijgen de Snapdragon 820-processor snapdragon810 1

De Snapdragon 820-chipset is nog maar net uit en er zijn alweer geruchten over de volgende generatie processors van Qualcomm. De nieuwe Snapdragon 830-chipset zal 8 GB werkgeheugen ondersteunen en een nieuwe structuur hebben.

8 GB aan werkgeheugen is nu nog ontzettend veel, zo hebben de meeste computers nog 4 GB werkgeheugen. Toch is het niet gek om zoveel werkgeheugen te hebben. Apps worden steeds groter en geavanceerder. Dit vereist meer werkgeheugen.

Wat opvallend is aan de geruchten is de grootte van de Snapdragon 830. Hij wordt waarschijnlijk gebakken op 10 nanometer, wat vergelijking met zijn voorganger 4 nanometer minder is. Dit zijn relatief grote verschillen in de chipindustrie.

Het gat tussen computers en smartphones is kleiner aan het worden. Microsoft heeft tegelijkertijd met zijn nieuwe besturingssysteem Continuum aangekondigd. Hiermee kun je je smartphone als pc gebruiken. Het enige wat je nodig hebt, is een scherm en een aantal accessoires en voilà: je hebt een computer gemaakt van je smartphone. Door de specificaties van de telefoons beter te maken kun je je pc dus vervangen met je smartphone.

Wanneer de Qualcomm Snapdragon 830 uitkomt is nog onbekend. De verwachtingen zijn dat de chip in het tweede halfjaar van 2016 gepresenteerd wordt.

Bron: Weibo

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters