‘Eerste details Qualcomm’s Snapdragon 830 duiken op’

De eerste details van de Qualcomm Snapdragon 830 zijn opgedoken, de high-end chipset die je begin volgend jaar al in vlaggenschepen zult vinden.

Qualcomm Snapdragon 830

Snapdragon 830Google rustte zijn Pixel vlaggenschepen uit met de Qualcomm Snapdragon 821, een chipset die net iets efficiënter en krachtiger is dan zijn voorganger. Dat is de Snapdragon 820, een high-end chipset die je in de meeste vlaggenschepen van dit moment vindt. De echte grote stappen zullen echter genomen worden met de Snapdragon 830, de volgende generatie.

Kritiek

De laatste tijd wordt er steeds meer kritiek geuit op Qualcomm, zeker nu Apple indruk heeft weten te maken met de A10 Fusion chip. De concurrentie van Samsung’s en Huawei’s chipsets is hevig qua technische verbeteringen, en volgens sommige bedrijven leunt Qualcomm te rustig achterover.

Quick Charge 4.0

Daar komt met de Snapdragon 830 echter verandering in, zo beweert de Fudzilla. De website beweert een betrouwbare bron binnen de industrie gesproken te hebben. Volgens de anonieme bron ondersteunt de Snapdragon 830 oplaadsnelheden tot maar liefst 82W, dankzij Quick Charge 4.0. Naar verluidt zal de nieuwe oplaadtechniek configuraties ondersteunen tot 5V/4.7A~5.6A en 9V/4A.

INOV

Dat betekent dat Qualcomm een manier gevonden heeft om meer energie in de batterij van smartphones te pompen zonder dat de cellen worden beschadigd. Dat is mogelijk dankzij de zogenaamde Intelligent Negotiation for Optimum Voltage (INOV) technologie. Het komt erop neer dat er op elk moment berekend kan worden hoeveel energie de batterij kan ontvangen, waardoor het verlaagd kan worden wanneer de batterij te warm wordt.

2017

Het blijft een kwestie van afwachten hoe krachtig de nieuwe chipset van Qualcomm wordt, maar op dit gebied lijkt de 830 in ieder geval indruk te gaan maken. De eerste vlaggenschepen met de Snapdragon 830 en dus Quick Charge 4.0 komen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 uit.

Bron: Fudzilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bart -

    Met die zware chips heb je ook een degelijke koeling nodig, bedenk maar wat Samsung aan de hand heeft gehad.
    Ik vrees, hoe zwaarder dat ze gaan gaan, hoe zwaarder de batterij en het RAM geheugen moet zijn we terug naar dikkere en grotere phones (ontwerp) en niet te vermijden optie.

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters