‘Eerste details Qualcomm’s Snapdragon 830 duiken op’

De eerste details van de Qualcomm Snapdragon 830 zijn opgedoken, de high-end chipset die je begin volgend jaar al in vlaggenschepen zult vinden.

Qualcomm Snapdragon 830

Snapdragon 830Google rustte zijn Pixel vlaggenschepen uit met de Qualcomm Snapdragon 821, een chipset die net iets efficiënter en krachtiger is dan zijn voorganger. Dat is de Snapdragon 820, een high-end chipset die je in de meeste vlaggenschepen van dit moment vindt. De echte grote stappen zullen echter genomen worden met de Snapdragon 830, de volgende generatie.

Kritiek

De laatste tijd wordt er steeds meer kritiek geuit op Qualcomm, zeker nu Apple indruk heeft weten te maken met de A10 Fusion chip. De concurrentie van Samsung’s en Huawei’s chipsets is hevig qua technische verbeteringen, en volgens sommige bedrijven leunt Qualcomm te rustig achterover.

Quick Charge 4.0

Daar komt met de Snapdragon 830 echter verandering in, zo beweert de Fudzilla. De website beweert een betrouwbare bron binnen de industrie gesproken te hebben. Volgens de anonieme bron ondersteunt de Snapdragon 830 oplaadsnelheden tot maar liefst 82W, dankzij Quick Charge 4.0. Naar verluidt zal de nieuwe oplaadtechniek configuraties ondersteunen tot 5V/4.7A~5.6A en 9V/4A.

INOV

Dat betekent dat Qualcomm een manier gevonden heeft om meer energie in de batterij van smartphones te pompen zonder dat de cellen worden beschadigd. Dat is mogelijk dankzij de zogenaamde Intelligent Negotiation for Optimum Voltage (INOV) technologie. Het komt erop neer dat er op elk moment berekend kan worden hoeveel energie de batterij kan ontvangen, waardoor het verlaagd kan worden wanneer de batterij te warm wordt.

2017

Het blijft een kwestie van afwachten hoe krachtig de nieuwe chipset van Qualcomm wordt, maar op dit gebied lijkt de 830 in ieder geval indruk te gaan maken. De eerste vlaggenschepen met de Snapdragon 830 en dus Quick Charge 4.0 komen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 uit.

Bron: Fudzilla

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters