Samsung gaat de Qualcomm Snapdragon 835 produceren

Qualcomm heeft vandaag aangekondigd dat Samsung de Snapdragon 835 gaat produceren, de volgende high-end chipset van de chipontwerper. Je vindt de 10nm-soc naar verwachting volgend jaar in vlaggenschepen van grote smartphonefabrikanten.

Qualcomm Snapdragon 835

Qualcomm Snapdragon 835Qualcomm heeft vandaag aangekondigd dat Samsung de Snapdragon 835 gaat produceren, de volgende high-end chipset van het bedrijf. Het wordt de eerste 10nm-soc van Qualcomm. Het 10nm-proces is een stuk zuiniger. Dat zorgt ervoor dat je relatief minder vaak je toestel hoeft op te laden omdat de chipsets efficiënter zijn.

Samsung

De nieuwe chipset zal naar verwachting de Snapdragon 821 opvolgen, de high-end chipset die je op dit moment in veel vlaggenschepen vindt. Denk bijvoorbeeld aan de OnePlus 3T en de Google Pixel. Qualcomm zegt de nieuwe chipset in de eerste helft van 2017 klaar te hebben. Daarmee is de chipontwerper op tijd klaar voor de nieuwe vlaggenschepen van bijvoorbeeld HTC en LG. Samsung gebruikt zijn zelfontworpen Exynos chipsets voor zijn high-end toestellen, maar zal dus wel de nieuwe socs van Qualcomm produceren. De smartphonefabrikant is al begonnen met de massaproductie van 10nm-chipsets.

Quick Charge 4.0

De precieze specificaties van de Snapdragon 835 worden later onthuld. Wel weten we al dat de chipset gebruikt maakt van Quick Charge 4.0, conform Google’s standaarden. Dat betekent dus dat je toekomstige smartphones nog sneller op kunt laden. Volgens Qualcomm kun je met Quick Charge 4.0 je toestel 20% sneller opladen dan met Quick Charge 3.0. Slechts vijf minuten opladen moet genoeg zijn voor vijf uur extra gebruik. De Snapdragon 835 heeft verder niet alleen een 30% kleinere footprint, maar is ook 40% efficiënter en 27% sneller.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters