Qualcomm stunt met smartphone: de wereld rond op één acculading

Chipfabrikant Qualcomm wilde eens laten zien hoe zuinig zijn Snapdragonprocessoren wel niet zijn. Dat deed de fabrikant door een smartphone met zo’n processor de hele wereld rond te laten vliegen. En na 58.000 kilometer, met stops in acht landen en negen steden bleek de accu nog voor meer dan een kwart vol.

batterij

Het filmpje is hier te zien. Tijdens alle grappige voorvallen, waarbij voortdurend wordt gespeeld met perspectief, tikt rechtsboven een accu-icoontje mee. Dat wordt langzaam minder groen. Heel langzaam.

Qualcomm beweert dat de accu van de betreffende smartphone niet één keer is opgeladen tijdens zijn wereldreis. Die bewering zal vast in twijfel worden getrokken door wat mensen, want het enige vervoermiddel dat een smartphone snel genoeg kan verplaatsen over de wereld op die ene acculading, is een vliegtuig. En de meeste mensen zetten hun toestel uit of op de welbekende, energiezuinige vliegtuigmodus als ze de vliegtuigtrap bestijgen.

De energiezuinige processor van Qualcomm in het geshowde apparaat is de nieuwe S4 dualcore processor. Wat voor smartphone daar precies omheen zat, valt uit het filmpje niet op te maken.

Bron: Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. android underground -

    Een filmpje van een paar minuten schieten, telefoon uit tijdens opstijgen en landen, en tijdens de vlucht moet het ding in flight mode zodat de batterijslurpende gsm-radio geen hap stroom nodig heeft.

    Op die manier is er geen kunst aan met een batterijlading de wereld rond te vliegen. Eigenlijk best raar dat hun testsmartphone met zo weinig gebruik in een paar dagen toch nog driekwart van z'n batterij kwijtraakt.

    58.000 km en de wereld rondvliegen klinkt als indrukwekkende grote getallen, maar als je daar doorheen prikt is het overduidelijk dat die telefoon bijna een hele wereldreis lang op z'n luie reet in de spaarstand heeft zitten niksen.

  2. quest123 -

    Toch klopt het niet helemaal, er wordt gezegd dat de telefoon niet 1 keer is opgeladen, maar hoe zit het dan met de oplading voordat ze begonnen zijn? want anders hadden ze niet kunnen beginnen:D:D

Apple gebouw

Apple is het meest winstgevende bedrijf op aarde lees verder

apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Nokia 3310 test

Is de nieuwe Nokia 3310 net zo onverwoestbaar als zijn voorganger? lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Het is officieel: Samsung verstuurt uitnodigingen Galaxy Note 8 onthulling lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters