Qualcomm stunt met smartphone: de wereld rond op één acculading

Chipfabrikant Qualcomm wilde eens laten zien hoe zuinig zijn Snapdragonprocessoren wel niet zijn. Dat deed de fabrikant door een smartphone met zo’n processor de hele wereld rond te laten vliegen. En na 58.000 kilometer, met stops in acht landen en negen steden bleek de accu nog voor meer dan een kwart vol.

batterij

Het filmpje is hier te zien. Tijdens alle grappige voorvallen, waarbij voortdurend wordt gespeeld met perspectief, tikt rechtsboven een accu-icoontje mee. Dat wordt langzaam minder groen. Heel langzaam.

Qualcomm beweert dat de accu van de betreffende smartphone niet één keer is opgeladen tijdens zijn wereldreis. Die bewering zal vast in twijfel worden getrokken door wat mensen, want het enige vervoermiddel dat een smartphone snel genoeg kan verplaatsen over de wereld op die ene acculading, is een vliegtuig. En de meeste mensen zetten hun toestel uit of op de welbekende, energiezuinige vliegtuigmodus als ze de vliegtuigtrap bestijgen.

De energiezuinige processor van Qualcomm in het geshowde apparaat is de nieuwe S4 dualcore processor. Wat voor smartphone daar precies omheen zat, valt uit het filmpje niet op te maken.

Bron: Android Community

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters