Qualcomm stunt met smartphone: de wereld rond op één acculading

Chipfabrikant Qualcomm wilde eens laten zien hoe zuinig zijn Snapdragonprocessoren wel niet zijn. Dat deed de fabrikant door een smartphone met zo’n processor de hele wereld rond te laten vliegen. En na 58.000 kilometer, met stops in acht landen en negen steden bleek de accu nog voor meer dan een kwart vol.

batterij

Het filmpje is hier te zien. Tijdens alle grappige voorvallen, waarbij voortdurend wordt gespeeld met perspectief, tikt rechtsboven een accu-icoontje mee. Dat wordt langzaam minder groen. Heel langzaam.

Qualcomm beweert dat de accu van de betreffende smartphone niet één keer is opgeladen tijdens zijn wereldreis. Die bewering zal vast in twijfel worden getrokken door wat mensen, want het enige vervoermiddel dat een smartphone snel genoeg kan verplaatsen over de wereld op die ene acculading, is een vliegtuig. En de meeste mensen zetten hun toestel uit of op de welbekende, energiezuinige vliegtuigmodus als ze de vliegtuigtrap bestijgen.

De energiezuinige processor van Qualcomm in het geshowde apparaat is de nieuwe S4 dualcore processor. Wat voor smartphone daar precies omheen zat, valt uit het filmpje niet op te maken.

Bron: Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. android underground -

    Een filmpje van een paar minuten schieten, telefoon uit tijdens opstijgen en landen, en tijdens de vlucht moet het ding in flight mode zodat de batterijslurpende gsm-radio geen hap stroom nodig heeft.

    Op die manier is er geen kunst aan met een batterijlading de wereld rond te vliegen. Eigenlijk best raar dat hun testsmartphone met zo weinig gebruik in een paar dagen toch nog driekwart van z'n batterij kwijtraakt.

    58.000 km en de wereld rondvliegen klinkt als indrukwekkende grote getallen, maar als je daar doorheen prikt is het overduidelijk dat die telefoon bijna een hele wereldreis lang op z'n luie reet in de spaarstand heeft zitten niksen.

  2. quest123 -

    Toch klopt het niet helemaal, er wordt gezegd dat de telefoon niet 1 keer is opgeladen, maar hoe zit het dan met de oplading voordat ze begonnen zijn? want anders hadden ze niet kunnen beginnen:D:D

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters