Qualcomm stunt met smartphone: de wereld rond op één acculading

Chipfabrikant Qualcomm wilde eens laten zien hoe zuinig zijn Snapdragonprocessoren wel niet zijn. Dat deed de fabrikant door een smartphone met zo’n processor de hele wereld rond te laten vliegen. En na 58.000 kilometer, met stops in acht landen en negen steden bleek de accu nog voor meer dan een kwart vol.

batterij

Het filmpje is hier te zien. Tijdens alle grappige voorvallen, waarbij voortdurend wordt gespeeld met perspectief, tikt rechtsboven een accu-icoontje mee. Dat wordt langzaam minder groen. Heel langzaam.

Qualcomm beweert dat de accu van de betreffende smartphone niet één keer is opgeladen tijdens zijn wereldreis. Die bewering zal vast in twijfel worden getrokken door wat mensen, want het enige vervoermiddel dat een smartphone snel genoeg kan verplaatsen over de wereld op die ene acculading, is een vliegtuig. En de meeste mensen zetten hun toestel uit of op de welbekende, energiezuinige vliegtuigmodus als ze de vliegtuigtrap bestijgen.

De energiezuinige processor van Qualcomm in het geshowde apparaat is de nieuwe S4 dualcore processor. Wat voor smartphone daar precies omheen zat, valt uit het filmpje niet op te maken.

Bron: Android Community

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters