Qualcomm vindt Nokia-tablet veel beter dan de Surface 2 van Microsoft

Nokia’s tablet is veel beter dan de Surface 2 van Microsoft. Dat vindt senior vice president van productmanagement Raj Talluri van chipfabrikant Qualcomm. Niet geheel verrassend: de Nokia-tablet draait op een Qualcommprocessor.

Nokia Lumia 2520

Toch mag het opmerkelijk heten dat een chipfabrikant een eindproduct zo bekritiseert als de Surface 2. Meestal laten ze de benchmarks voor zich spreken. Zo niet Talluri, die de Surface 2 wegwuift als een inferieur product ten opzichte van de Nokia Lumia 2520.

De Qualcomm-baas meent dat de prestaties van de Lumia 2520 ‘schitterend’ zijn en dat ”de Surface 2 niet eens in de buurt komt”. Die Surface 2 draait op een NVidia Tegra 4-processor. De besturingssystemen zijn gelijk, Windows RT 8.1. Maar de Lumia 2520 ”is beter in elk opzicht”, aldus Talluri. De Lumia 2520 draait op een Snapdragon 800-processor die op 2,2 Ghz is geklokt.

Pikant is dat Nokia nu door Microsoft wordt overgenomen en dat eigenlijk beide tablets dus uit dezelfde koker komen.

De Lumia 2520 is weliswaar aangekondigd, maar de tablet ligt nog niet in de winkels en er zijn ook nog geen reviewexemplaren beschikbaar zodat techblogs het verschil zelf kunnen vaststellen. Of de beweringen van de Qualcomm-baas dus waar zijn, kan nu nog niet door onafhankelijke bronnen worden geverifieerd.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via