Demonstratie: deze gloednieuwe technologie gaat het verschil maken voor smartphones

Eindelijk komt iemand met een oplossing voor het “vingerafdrukscanner in display” probleem. Samsung en Google hebben er al moeilijkheden mee gehad en de vingerafdrukscanner maar aan de achterkant van de Galaxy S8 en Pixel toestellen geplaatst. Dat soort praktijken zijn vanaf nu echter verleden tijd met Qualcomm’s nieuwe vingerafdruk sensoren. Deze werken door een display heen, maar zelfs ook door andere glazen oppervlaktes en metalen.

Nieuwe technologie opent wereld van mogelijkheden

Afgelopen woensdag kondigde Qualcomm de verlossende sensoren aan. Het bedrijf gaf aan enthousiast te zijn over de nieuwe technologie, waarmee toestellen met meer innovatie en een betere en unieke authentificatie ervaring gemaakt kunnen worden. Met de nieuwe sensoren zouden smartphone makers hun toestellen daadwerkelijk kunnen distantiëren van de rest.

Vivo Qualcomm vingerafdrukscanner

Qualcomm vingerafdruk sensoren gebruiken ultrasonische technologie

De sensoren maken gebruik van ultrasonische technologie, waardoor ze bijna overal in een toestel wel geïmplementeerd kunnen worden. De scan wordt gemaakt via geluidsgolven welke weerkaatsen tegen de vinger van de gebruiker. Hoewel je hiermee als smartphone maker behoorlijk wat vrijheid krijgt, kan het alsnog niet te bont worden gemaakt. De sensoren werken onder een OLED display tot een dikte van 1200 μm. Onder andere glazen oppervlaktes mag een maximale dikte van 800 μm gebruikt worden. Zoals gezegd kunnen ze zelfs ook onder een metalen behuizing geplaatst worden. Deze mag maximaal 525 μm dik zijn.

Pas midden 2018 in de winkel

Smartphone makers zullen de nieuwe sensoren in het vierde kwartaal van het jaar kunnen testen. Hopelijk worden ze hierop snel in de toestellen geïmplementeerd. Maar waarschijnlijk zullen we de nieuwe technologie pas ergens halverwege 2018 in de nieuwe handsets zien verschijnen. Vivo heeft tijdens een telefoonbeurs in samenwerking met Qualcomm wel al de technologie gedemonstreerd middels een prototype. Volgens de aanwezige pers werkte de technologie goed, al is de oplossing een stuk langzamer dan de vingerafdrukscanners die we op dit moment gewend zijn.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. WGACA -

    Als het langzamer is heb ik het liever op de achterkant. Snap sowieso niet zo goed dat hier zo voor gepushed wordt. Wedstrijdje ver pissen voornamelijk.

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters