Qualcomm voegt Windows 8-ondersteuning aan zijn chips toe

Qualcomm heeft laten weten met zijn nieuwe dual- en quadcore-chips ook Windows 8 tablets te gaan ondersteunen. Het gaat voorlopig om twee modellen uit de Snapdragon-serie.

Qualcomm chip

In navolging van de preview die Microsoft onlangs van Windows 8 gaf heeft Qualcomm maar meteen naar buiten gebracht dat het met zijn Snapdragon-chips ook Windows 8 tablets gaat ondersteunen. Het gaat voorlopig alleen om een aantal nieuwe chips, namelijk de MSM8960 en APQ8064.

Die eerste, de MSM8960, is een dualcore-chip met 3G- en LTE-radios erin die later dit jaar op de markt moet komen. De APQ8064 is een chip met vier processorkernen die nog wat langer nodig zal hebben om de markt te bereiken.

Qualcomm is ongetwijfeld niet de enige van de mobiele chipboeren die zich stort op Windows 8-tablets, maar voorlopig wel de enige die het officieel bekend heeft gemaakt. Maar we kunnen met redelijke zekerheid verwachten dat ook Texas Instruments en nVidia hierin mee zullen gaan doen.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gwystyl2 -

    Moet dit niet andersom? Microsoft moet toch drivers maken voor de chip/cpu? Of maken chipmakers drivers en leveren ze die dan aan de tablet/telefoonmakers…..

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via