Qualcomm voegt Windows 8-ondersteuning aan zijn chips toe

Qualcomm heeft laten weten met zijn nieuwe dual- en quadcore-chips ook Windows 8 tablets te gaan ondersteunen. Het gaat voorlopig om twee modellen uit de Snapdragon-serie.

Qualcomm chip

In navolging van de preview die Microsoft onlangs van Windows 8 gaf heeft Qualcomm maar meteen naar buiten gebracht dat het met zijn Snapdragon-chips ook Windows 8 tablets gaat ondersteunen. Het gaat voorlopig alleen om een aantal nieuwe chips, namelijk de MSM8960 en APQ8064.

Die eerste, de MSM8960, is een dualcore-chip met 3G- en LTE-radios erin die later dit jaar op de markt moet komen. De APQ8064 is een chip met vier processorkernen die nog wat langer nodig zal hebben om de markt te bereiken.

Qualcomm is ongetwijfeld niet de enige van de mobiele chipboeren die zich stort op Windows 8-tablets, maar voorlopig wel de enige die het officieel bekend heeft gemaakt. Maar we kunnen met redelijke zekerheid verwachten dat ook Texas Instruments en nVidia hierin mee zullen gaan doen.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gwystyl2 -

    Moet dit niet andersom? Microsoft moet toch drivers maken voor de chip/cpu? Of maken chipmakers drivers en leveren ze die dan aan de tablet/telefoonmakers…..

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters