Qualcomm voorziet HP TouchPad van power met nieuwe Snapdragon processor

Gelijktijdig met de presentatie van de nieuwe WebOS-tablet HP TouchPad is een nieuwe processor op de markt gekomen, want die zit daar in: de Qualcomm APQ8060. Een dualcore Snapdragon krachtpatser die veel nieuwe mogelijkheden brengt voor zowel tablets als smartphones.

HP TouchPad

HP heeft er tijdens de presentatie van zijn tablet al wat over gezegd, en nu is ook Qualcomm zelf met een persbericht gekomen om op de nieuwe processor te wijzen. De APQ8060 heeft dus twee kernen en heeft bovendien een Adreno 220 GPU, waardoor de grafische mogelijkheden ‘als nooit tevoren’ zijn. De processor is grofweg twee keer zo snel als zijn voorganger.

De processor kan veel moeilijke, geheugenvretende zaken aan: een 16 megapixel camera, video-opnamen en -weergave van 1080p stereoscopisch 3D-beeldmateriaal, of 8-megapixel stereoscopische foto’s of andere stilstaande beelden. Om de 3D-beelden te zien hoef je geen speciale bril op te zetten.

De HP TouchPad is dus het eerste apparaat met al deze mogelijkheden, en dat is te zien bij een game dat door Qualcomm and HP samen met gameproducent Polarbit speciaal voor de tablet is geoptimaliseerd: het actiespel Armageddon Squadron II.

De HP-tablet zal overigens zeker niet het laatste apparaat zijn dat deze processor aan boord krijgt. Qualcomm herhaalt de belofte dat de dualcore processor energie spaart, zodat de accu minder snel leeg is, wat nogal een probleem is bij vooral smartphones die kleinere accu’s hebben.

De Snapdragons van Qualcomm zijn populair; leden van deze processorfamilie zijn te vinden in 75 toestellen en er komen er nog 150 aan.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters