Qualcomm weer in problemen in de VS

Qualcomm heeft het dit keer met Nokia aan de stok in de Verengide Staten om een nieuw patent waarvan Nokia denkt dat Qualcomm het heeft geschonden. Het zijn slechte tijden voor Qualcomm want telefoons met chips van Qualcomm erin zijn ook al niet welkom in de VS

Onlangs hadden we gemeld dat Qualcomm niet in de VS welkom was met zijn producten. De International Trade Commission heeft een importverbod uitgegeven voor telefoons met een ingebouwde GPS chip van Qualcomm. Volgens de ITC zou het bedrijf een patent van Broadcom schenden.

Echter gaat Nokia hier weer een stapje overheen. Nokia sleept Qualcomm voor de rechter met als reden dat Qualcomm klaarblijkelijk maar liefst zes patenten van Nokia schendt in hun MediaFLO Mobile TV technologie en hun Brew Mobile Data technologie. Deze 2 producenten hebben het al eerder aan de stok gehad met elkaar, ook om een patent dat de een zou hebben geschonden volgens de ander, maar hiermee wordt de ruzie nieuw leven ingeblazen en ziet het er somber uit voor Qualcomm.

De patentenruzie tussen beide mobiele communicatie-reuzen is weer opgelaaid, omdat in afgelopen april enkele cross-licensing overeenkomsten verlopen waren tussen beide bedrijven. Toen 15 jaar geleden Nokia deze deal sloot met Qualcomm, was hun eigen patentencollectie lang niet zo groot als het nu is. Daarom spendeert Nokia naar verluid maar liefst $500 miljoen per jaar aan het betalen van licentiekosten aan Qualcomm, en wil het deze kosten in de toekomst wat drukken.

Dit geschil zal binnenkort in de rechtbank uitgevochten worden en diegene die het verliesd zal een grote tegenslag verwerken in de VS. Zodra de uitkomst bekend is van deze rechtszaak dan zullen wij dat melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters