Qualcomm werkt aan 2.5Ghz-processoren

Qualcomm heeft de pers onbedoeld een blik in de toekomst van processoren voor smartphones gegund, en daarin komen quadcore en 2,5GHZ CPU’s voor. Het kan dus allemaal nog veel sneller dan de 1 tot 1,5Ghz-CPU’s die in de huidige generatie superphones wordt gezet.

qualcomm roadmap 2012

Op een gelekte dia uit een powerpointpresentatie is te zien hoe Qualcomm de markt wil gaan bedienen met nieuwe S4-klasse processoren, die volgend jaar moeten verschijnen.

Qualcomm neemt daarmee de handschoen op tegen concurrent NVIDIA, die allang bezig is met de ontwikkeling van quadcore processoren. Dat soort CPU’s zal dus ook binnenkort de Qualcommfabrieken gaan verlaten.

Op de dia is te zien dat de S4-klasse Qualcommprocessoren het topsegment kan bedienen. Ze worden gebouwd op een efficiĆ«nte 28nm en dat betekent dat ze veel zuiniger en veel krachtiger zijn dan de huidige generatie CPU’s. De toekomstige processoren komen in single-, duo- en quadcore-varianten en enkele singlecore-chips zullen snelheden van 2,5Ghz meekrijgen.

Daarmee kunnen deze processoren talrijke taken aan waar huidige processoren tegen beperkingen aanlopen. Denk hierbij aan de weergave en opname van 3D-beelden, video-opnamen met een 1080p HD-resolutie, ondersteuning voor LTE-netwerken enzovoorts.

Verwacht wordt dat Qualcomm enkele van de nieuwe processoren zal showen tijdens het Mobile World Congress in februari 2012 in Barcelona. Eind volgend jaar kunnen smartphonemakers over de nieuwe chips beschikken en dan komen er niet lang daarna bloedsnelle smartphones op de markt.

Bron: Android Community

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters