Qualcomm werkt aan 2.5Ghz-processoren

Qualcomm heeft de pers onbedoeld een blik in de toekomst van processoren voor smartphones gegund, en daarin komen quadcore en 2,5GHZ CPU’s voor. Het kan dus allemaal nog veel sneller dan de 1 tot 1,5Ghz-CPU’s die in de huidige generatie superphones wordt gezet.

qualcomm roadmap 2012

Op een gelekte dia uit een powerpointpresentatie is te zien hoe Qualcomm de markt wil gaan bedienen met nieuwe S4-klasse processoren, die volgend jaar moeten verschijnen.

Qualcomm neemt daarmee de handschoen op tegen concurrent NVIDIA, die allang bezig is met de ontwikkeling van quadcore processoren. Dat soort CPU’s zal dus ook binnenkort de Qualcommfabrieken gaan verlaten.

Op de dia is te zien dat de S4-klasse Qualcommprocessoren het topsegment kan bedienen. Ze worden gebouwd op een efficiënte 28nm en dat betekent dat ze veel zuiniger en veel krachtiger zijn dan de huidige generatie CPU’s. De toekomstige processoren komen in single-, duo- en quadcore-varianten en enkele singlecore-chips zullen snelheden van 2,5Ghz meekrijgen.

Daarmee kunnen deze processoren talrijke taken aan waar huidige processoren tegen beperkingen aanlopen. Denk hierbij aan de weergave en opname van 3D-beelden, video-opnamen met een 1080p HD-resolutie, ondersteuning voor LTE-netwerken enzovoorts.

Verwacht wordt dat Qualcomm enkele van de nieuwe processoren zal showen tijdens het Mobile World Congress in februari 2012 in Barcelona. Eind volgend jaar kunnen smartphonemakers over de nieuwe chips beschikken en dan komen er niet lang daarna bloedsnelle smartphones op de markt.

Bron: Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Danijel -

      Qualcomm heeft nu zelf haar roadmap naar buiten gebracht, dus dat is wel nieuw. Daarnaast gaat het hier om quadcores die iets eerder uitkomen dan verwacht 🙂

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Demonstratie: deze gloednieuwe technologie gaat het verschil maken voor smartphones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters