‘Qualcomm werkt aan tienkernige Snapdragon 818-processor’

Qualcomm zou momenteel een nieuwe processor ontwikkelen die over maar liefst tien kernen beschikt. De Snapdragon 818-chipset zou een maximale kloksnelheid hebben van 2GHz

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

Hierover schrijft STJS Gadgets Portal. De nieuwe chipset zou gebakken worden op 20 nanometer, wat niet bijzonder is, aangezien Samsung al processors bakt op 14 nanometer. Des te lager de hoeveelheid, des te efficiënter en zuiniger processors in principe zijn.

De Qualcomm Snapdragon 818 zou vier Cortex A53-kernen krijgen die 1,2GHz klokken, twee Cortex A53-kernen krijgen die 1,6GHz klokken en vier Cortex A72-kernen die 2GHz klokken. De processor ondersteunt daarnaast LTE categorie 9 en LPDDR4 RAM.

Deze chipset komt in navolging van de Helio X20 van MediaTek, dat ook een decacoreprocessor is. Ondertussen bestaat de Snapdragon 818 alleen nog op papier. De specificaties van de chipset zijn dus nog niet definitief. Het is daarom dus ook nog onbekend wanneer de processor in massaproductie gaat en voor het eerst in smartphones komt.

Daarnaast moet Qualcomm de Snapdragon 818, als hij al zo heet, ook nog officieel aankondigen. Het is nog onbekend wanneer de Amerikaanse fabrikant van plan is dat te gaan doen.

Het zou kunnen dat Qualcomm op dit moment drukker is met het op orde krijgen van de Snapdragon 810. Dit is de topprocessor van het bedrijf op dit moment, maar deze kampt met oververhittingsproblemen. Samsung besloot daarom de chipset niet te gebruiken, maar HTC gebruikte ‘m wel in de One M9, wat er toe leidde dat de smartphone soms heel heet werd. LG gebruikte de processor wel voor de G Flex 2, maar niet voor zijn vlaggenschip, de G4.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters