‘Qualcomm werkt aan tienkernige Snapdragon 818-processor’

Qualcomm zou momenteel een nieuwe processor ontwikkelen die over maar liefst tien kernen beschikt. De Snapdragon 818-chipset zou een maximale kloksnelheid hebben van 2GHz

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

Hierover schrijft STJS Gadgets Portal. De nieuwe chipset zou gebakken worden op 20 nanometer, wat niet bijzonder is, aangezien Samsung al processors bakt op 14 nanometer. Des te lager de hoeveelheid, des te efficiënter en zuiniger processors in principe zijn.

De Qualcomm Snapdragon 818 zou vier Cortex A53-kernen krijgen die 1,2GHz klokken, twee Cortex A53-kernen krijgen die 1,6GHz klokken en vier Cortex A72-kernen die 2GHz klokken. De processor ondersteunt daarnaast LTE categorie 9 en LPDDR4 RAM.

Deze chipset komt in navolging van de Helio X20 van MediaTek, dat ook een decacoreprocessor is. Ondertussen bestaat de Snapdragon 818 alleen nog op papier. De specificaties van de chipset zijn dus nog niet definitief. Het is daarom dus ook nog onbekend wanneer de processor in massaproductie gaat en voor het eerst in smartphones komt.

Daarnaast moet Qualcomm de Snapdragon 818, als hij al zo heet, ook nog officieel aankondigen. Het is nog onbekend wanneer de Amerikaanse fabrikant van plan is dat te gaan doen.

Het zou kunnen dat Qualcomm op dit moment drukker is met het op orde krijgen van de Snapdragon 810. Dit is de topprocessor van het bedrijf op dit moment, maar deze kampt met oververhittingsproblemen. Samsung besloot daarom de chipset niet te gebruiken, maar HTC gebruikte ‘m wel in de One M9, wat er toe leidde dat de smartphone soms heel heet werd. LG gebruikte de processor wel voor de G Flex 2, maar niet voor zijn vlaggenschip, de G4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

smartphone opladen

Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters