Qualcomm wil Snapdragon 810 in Samsung Galaxy S6 hebben

Chipfabrikant Qualcomm loopt een race tegen de klok. Er wordt keihard gewerkt aan het oplossen van het oververhittingsprobleem in de nieuwe Snapdragon 810-processor. Er is Qualcomm alles aan gelegen om die tijdig klaar te hebben voor de Samsung Galaxy S6.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

Afgelopen week meldde Bloomberg dat Samsung afziet van de Snapdragon 810 in zijn nieuwste vlaggenschip, die naar alle waarschijnlijkheid al op 2 maart tijdens het Mobile World Congress wordt gepresenteerd. In plaats daarvan valt de Koreaanse marktleider terug op de zelfgeproduceerde Exynos-processor.

The Wall Street Journal meldt nu vanuit andere bronnen dat Qualcomm het hier niet bij laat zitten. Alles wordt uit de kast gehaald om de processor tijdig klaar te hebben voor de Galaxy S6, dat – ondanks de verkoopproblemen van Samsung met de S5 – weer een absolute verkoophit belooft te worden. Daar wil Qualcomm van meegenieten.

De Snapdragon 810 is volgens zegslieden met kennis van zaken een sleutelproduct voor Qualcomm dit jaar. Andere smartphonefabrikanten zijn er al toe overgegaan om hun topmodellen met deze bloedsnelle, maar dus erg hete processor uit te rusten. Zoals LG, die het in de G Flex 2 stopt, en Xiaomi, die er de Mi Note Pro-phablet mee toerust.

Qualcomm speelt naar buiten toe uiteraard mooi weer en meldt dat de productie en verkoop van de Snapdragon 810 keurig op schema liggen. Wel wordt het probleem benoemd: “We nemen elke maatregel die nodig is om te voorkomen dat het oververhittingsprobleem optreedt.”

LG ziet minder problemen dan Samsung. Ik ben mij zeer bewust van de bezorgdheid in de markt over de 810, maar de performance van de chip is buitengewoon goed”, aldus ëen zegsman van LG. “Ik snap niet waar dat hitteprobleem over gaat.”

Sommige analisten verwachten dat Samsung net als voorheen twee versies van de Galaxy S6 uitbrengt: een met Exyonosprocessor voor de thuismarkt in Zuid-Korea, en een met een Snapdragon 810 voor de rest van de wereld. Om dit te kunnen doen, zou de verkoop van de S6 enige tijd uitgesteld worden totdat de problemen met de processor definitief zijn opgelost.

Bron: Fiercewireless

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters