Qualcomm wil Snapdragon 810 in Samsung Galaxy S6 hebben

Chipfabrikant Qualcomm loopt een race tegen de klok. Er wordt keihard gewerkt aan het oplossen van het oververhittingsprobleem in de nieuwe Snapdragon 810-processor. Er is Qualcomm alles aan gelegen om die tijdig klaar te hebben voor de Samsung Galaxy S6.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

Afgelopen week meldde Bloomberg dat Samsung afziet van de Snapdragon 810 in zijn nieuwste vlaggenschip, die naar alle waarschijnlijkheid al op 2 maart tijdens het Mobile World Congress wordt gepresenteerd. In plaats daarvan valt de Koreaanse marktleider terug op de zelfgeproduceerde Exynos-processor.

The Wall Street Journal meldt nu vanuit andere bronnen dat Qualcomm het hier niet bij laat zitten. Alles wordt uit de kast gehaald om de processor tijdig klaar te hebben voor de Galaxy S6, dat – ondanks de verkoopproblemen van Samsung met de S5 – weer een absolute verkoophit belooft te worden. Daar wil Qualcomm van meegenieten.

De Snapdragon 810 is volgens zegslieden met kennis van zaken een sleutelproduct voor Qualcomm dit jaar. Andere smartphonefabrikanten zijn er al toe overgegaan om hun topmodellen met deze bloedsnelle, maar dus erg hete processor uit te rusten. Zoals LG, die het in de G Flex 2 stopt, en Xiaomi, die er de Mi Note Pro-phablet mee toerust.

Qualcomm speelt naar buiten toe uiteraard mooi weer en meldt dat de productie en verkoop van de Snapdragon 810 keurig op schema liggen. Wel wordt het probleem benoemd: “We nemen elke maatregel die nodig is om te voorkomen dat het oververhittingsprobleem optreedt.”

LG ziet minder problemen dan Samsung. Ik ben mij zeer bewust van de bezorgdheid in de markt over de 810, maar de performance van de chip is buitengewoon goed”, aldus ëen zegsman van LG. “Ik snap niet waar dat hitteprobleem over gaat.”

Sommige analisten verwachten dat Samsung net als voorheen twee versies van de Galaxy S6 uitbrengt: een met Exyonosprocessor voor de thuismarkt in Zuid-Korea, en een met een Snapdragon 810 voor de rest van de wereld. Om dit te kunnen doen, zou de verkoop van de S6 enige tijd uitgesteld worden totdat de problemen met de processor definitief zijn opgelost.

Bron: Fiercewireless

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Florin Groenewold -

    Qualcomm werkt er keihard aan?
    Qualcomm ontkend dat er problemen zijn. En bovendien gebruikt LG ook de 810 voor hun Flex, zinj ontkennen ook dat er problemen zijn

    1. Quasimodo -

      Samsung heeft het voordeel dat ze nog kunnen uitwijken naar eigen SoC's LG kan dat niet. Dus rest LG alleen nog ontkennen. Ik hou overigens wel de mogelijkheid open dat er inderdaad geen problemen zijn, al zal het gerucht niet helemaal uit de lucht komen vallen.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters