Qualcomm wint ook in de VS van Nokia

Nadat in Nederland Qualcomm al in het gelijk was gesteld is gisteren ook de Verenigde Staten niet te spreken over de aantijgingen van Nokia op Qualcomm.

De internationale handelscommissie van de VS neemt een klacht van Nokia tegen Qualcomm met betrekking tot inbreuk op patenten niet in behandeling. Nokia had namelijk om een importverbod gevraagd voor de VS en ook andere landen zoals Nederland. Qualcomm had de commissie echter verzocht de klacht naast zich neer te leggen omdat het bedrijf al in april een verzoek tot arbitrage had ingediend, dat was ingewilligd. Hierdoor zou Nokia volgens het bedrijf geen recht hebben om patentrechtszaken over de kwestie te beginnen. Eerder had een Nederlandse rechter Qualcomm al in het gelijk gesteld en wees de vorderingen van Nokia dan ook af voor ons land.

Beide bedrijven liggen al jaren met elkaar in de clinch. De chips voor mobiele telefoons van onderzoeksbedrijf Qualcomm maken volgens de laatste beschuldiging van Nokia inbreuk op vijf patenten. Deze hebben betrekking op technologie die de prestaties van mobiele apparaten verbetert, de productiekosten omlaag brengt en voor een langere batterijduur zorgt. Nokia maakte de zaak aanhangig bij de International Trade Commission, die zijn onderzoek vervolgens in september begon.

nokia-qualcomm-logos 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters