Qualcomm wint ook in de VS van Nokia

Nadat in Nederland Qualcomm al in het gelijk was gesteld is gisteren ook de Verenigde Staten niet te spreken over de aantijgingen van Nokia op Qualcomm.

De internationale handelscommissie van de VS neemt een klacht van Nokia tegen Qualcomm met betrekking tot inbreuk op patenten niet in behandeling. Nokia had namelijk om een importverbod gevraagd voor de VS en ook andere landen zoals Nederland. Qualcomm had de commissie echter verzocht de klacht naast zich neer te leggen omdat het bedrijf al in april een verzoek tot arbitrage had ingediend, dat was ingewilligd. Hierdoor zou Nokia volgens het bedrijf geen recht hebben om patentrechtszaken over de kwestie te beginnen. Eerder had een Nederlandse rechter Qualcomm al in het gelijk gesteld en wees de vorderingen van Nokia dan ook af voor ons land.

Beide bedrijven liggen al jaren met elkaar in de clinch. De chips voor mobiele telefoons van onderzoeksbedrijf Qualcomm maken volgens de laatste beschuldiging van Nokia inbreuk op vijf patenten. Deze hebben betrekking op technologie die de prestaties van mobiele apparaten verbetert, de productiekosten omlaag brengt en voor een langere batterijduur zorgt. Nokia maakte de zaak aanhangig bij de International Trade Commission, die zijn onderzoek vervolgens in september begon.

nokia-qualcomm-logos 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters