Rabo Mobiel ontwikkeld “person to person betalingen”

Rabo Mobiel heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd waarmee je kleine betalingen naar vrienden en familie kunt overmaken door middel van je mobiele telefoon.

Rabo Mobiel heeft een methode ontwikkeld waarmee alle gebruikers van mobiele telefoons, ook die bellen via andere telecom operators, vanaf juni met de mobiele telefoon kleine betalingen aan elkaar kunnen doen. De methode is gebaseerd op een systeem dat Rabobank ooit heeft ontwikkeld voor kleine aankopen via internet, digitale TV en mobiele telefoon.

Piet van Schijndel, lid raad van bestuur Rabobank Groep: “Na het betalen van muziek downloads en concertkaartjes kunnen bezitters van mobiele telefoons nu ook onderling betalingen doen. Het is handig dat je zelf bepaalt waar en op welk moment je je betaling doet. Het vervangt de noodzaak om contant geld bij je te dragen. Het is eenvoudig en efficiënt.”

Het systeem is gebaseerd op MiniTix, een digitale portemonnee, waarmee op eenvoudige wijze kleine betalingen kunnen worden verricht. Rabobank ontwikkelde MiniTix om kleine betalingen via Internet te vergemakkelijken. Door MiniTix ook aan te bieden via SMS, mobiel internet en digitale TV, kun je alle kleine aankopen simpel en snel betalen. Minitix is niet bankgebonden, iedereen met een Nederlandse bank- of girorekening kan gebruik maken van MiniTix. Om het gebruik van MiniTix nog makkelijker te maken, introduceerde Rabobank vorig jaar een automatische oplaadfunctionaliteit. Deze functionaliteit kan zo worden ingesteld dat waneer het saldo ontoereikend is voor de transactie, automatisch een bedrag wordt bijgestort in je portemonnee. Zo zijn zowel betaler als ontvanger verzekerd van de betaling.

Rabo Mobiel heeft het laatste jaar uitgebreid ervaring opgedaan met mobiel betalen en mobiele toegang. Zo nam Rabo Mobiel deel aan de succesvolle C1000 proef waarbij klanten met een NFC telefoon konden ‘pinnen met de mobiel’. Daarop volgden proeven met contactloos betalen bij Coca Cola drankautomaten en FEBO snack automaten. Eind februari maakten Diergaarde Blijdorp en Rabo Mobiel bekend dat Rabo Mobiel bellers met hun NFC telefoon toegang kunnen krijgen tot de Diergaarde en zo wachtrijen kunnen vermijden. Rabo Mobiel is van plan om nog dit jaar een groot aantal nieuwe toepassingen voor toegang met je mobiel en mobiel betalen te lanceren. Met deze nieuwe stap zet Rabobank weer een volgende stap op het gebied van contactloos mobiel betalen.

telefoonstill2

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters