Rabobank en Albert Heijn komen met NFC-sticker voor mobiel betalen

De Rabobank en Albert Heijn zijn begonnen met de verspreiding van stickers met een NFC-betaalchip erin. Die kun je op een mobiele telefoon plakken, en dan kan met een tikje tegen een betaalautomaat bij de AH-kassa worden afgerekend.

Mijn ID

Op deze site is te zien hoe dat in zijn werk gaat. De samenwerking tussen Rabobank en Albert Heijn betekent niet dat je klant van Rabobank moet zijn. De sticker werkt samen met elke bank.

De sticker heet Mijn ID en vergt aanmelding met je bankgegevens. Is dat eenmaal geregeld en is de chip met geld geladen, dan kan er met een simpele aanraking van de telefoon die van de sticker is voorzien tegen de NFC-betaalplaat bij de kassa worden afgerekend. Het is mogelijk om de chip steeds met een bedrag op te laden, maar ook kan een automatische koppeling met de bankrekening worden gemaakt, zodat de chip nooit hoeft te worden opgeladen met geld.

Als de telefoon wordt gestolen, brengt dat uiteraard het risico met zich mee dat de sticker wordt misbruikt om allerlei zaken aan te kopen. Via de website van Mijn ID kan de chip dan worden geblokkeerd. Ook kan worden gebeld naar een betaalnummer om de chip te laten blokkeren.

Emerce Nieuws meldt dat de Albert Heijn to go op de Amsterdamse Zuidas inmiddels van een NFC-betaalplaat is voorzien. Daar kan dus al op deze manier worden afgerekend.

NFC-chips zitten nu nog maar in een klein aantal mobiele telefoons. Met de sticker van Mijn ID kan zelfs de simpelste telefoon van NFC-functionaliteit worden voorzien. Althans, voor betalen bij de kassa. NFC kan nog veel meer, zoals het lezen van RFID-chips die in allerlei producten zitten, maar via de Mijn ID-chip lijkt alleen de betaalfunctie van de chip te zijn geactiveerd.

Bron: Rabobank

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters