Rabobank gaat iDEAL naar de mobiel brengen

De Rabobank gaat een proef doen in een mobiele applicatie om iDEAL-betalingen via de mobiel te laten plaatsvinden. De proef zal onder 100 personen van start gaan en heeft als doel om te kijken of iDEAL op mobieltjes kans van slagen heeft.

Rabobank laat aan Emerce weten dat het binnenkort een proef gaat doen om iDEAL op mobieltjes te testen. De bank wil middels een speciale applicatie, vooralsnog alleen voor de iPhone, onder 100 klanten van de bank gaan testen of die daadwerkelijk mobiel willen afrekenen met iDEAL.

Volgens de bank groeit het aandeel mobiel sterk bij de bank en maken bijna alle mobiele gebruikers bij de bank gebruik van de applicatie. “Op dit moment maakt 95 procent van onze mobiele bankierders gebruik van de app. Je merkt dat op dit mobiel gebied het gebruik van de browser afneemt”, aldus Gertjan Rösken, Business Development Manager bij Rabobank.

Volgens Emerce zal de gebruiker via de iPhone-applicatie van de Rabobank een iDEAL-transactie kunnen uitvoeren zonder tussenkomst van de reader. Zo kan er gemakkelijk betaald worden middels het rekeningnummer en de pincode van de bank. De bank heeft daarnaast verschillende webwinkels mee gekregen in het initiatief en die zullen op hun beurt de nieuwe betaalmogelijkheid gaan opnemen in hun betalingssysteem.

Andere banken hebben een dergelijk systeem nog niet opgezet voor mobieltjes. Volgens de Rabobank zijn ze wel in gesprek met andere concurrenten om een uniform systeem voor mobieltjes op te zetten voor iDEAL. Onduidelijk is nog wanneer de proef van start gaat en hoe de 100 personen worden geselecteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters