Rabobank gaat iDEAL naar de mobiel brengen

De Rabobank gaat een proef doen in een mobiele applicatie om iDEAL-betalingen via de mobiel te laten plaatsvinden. De proef zal onder 100 personen van start gaan en heeft als doel om te kijken of iDEAL op mobieltjes kans van slagen heeft.

Rabobank laat aan Emerce weten dat het binnenkort een proef gaat doen om iDEAL op mobieltjes te testen. De bank wil middels een speciale applicatie, vooralsnog alleen voor de iPhone, onder 100 klanten van de bank gaan testen of die daadwerkelijk mobiel willen afrekenen met iDEAL.

Volgens de bank groeit het aandeel mobiel sterk bij de bank en maken bijna alle mobiele gebruikers bij de bank gebruik van de applicatie. “Op dit moment maakt 95 procent van onze mobiele bankierders gebruik van de app. Je merkt dat op dit mobiel gebied het gebruik van de browser afneemt”, aldus Gertjan Rösken, Business Development Manager bij Rabobank.

Volgens Emerce zal de gebruiker via de iPhone-applicatie van de Rabobank een iDEAL-transactie kunnen uitvoeren zonder tussenkomst van de reader. Zo kan er gemakkelijk betaald worden middels het rekeningnummer en de pincode van de bank. De bank heeft daarnaast verschillende webwinkels mee gekregen in het initiatief en die zullen op hun beurt de nieuwe betaalmogelijkheid gaan opnemen in hun betalingssysteem.

Andere banken hebben een dergelijk systeem nog niet opgezet voor mobieltjes. Volgens de Rabobank zijn ze wel in gesprek met andere concurrenten om een uniform systeem voor mobieltjes op te zetten voor iDEAL. Onduidelijk is nog wanneer de proef van start gaat en hoe de 100 personen worden geselecteerd.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters