Rabobank gaat iDEAL naar de mobiel brengen

De Rabobank gaat een proef doen in een mobiele applicatie om iDEAL-betalingen via de mobiel te laten plaatsvinden. De proef zal onder 100 personen van start gaan en heeft als doel om te kijken of iDEAL op mobieltjes kans van slagen heeft.

Rabobank laat aan Emerce weten dat het binnenkort een proef gaat doen om iDEAL op mobieltjes te testen. De bank wil middels een speciale applicatie, vooralsnog alleen voor de iPhone, onder 100 klanten van de bank gaan testen of die daadwerkelijk mobiel willen afrekenen met iDEAL.

Volgens de bank groeit het aandeel mobiel sterk bij de bank en maken bijna alle mobiele gebruikers bij de bank gebruik van de applicatie. “Op dit moment maakt 95 procent van onze mobiele bankierders gebruik van de app. Je merkt dat op dit mobiel gebied het gebruik van de browser afneemt”, aldus Gertjan Rösken, Business Development Manager bij Rabobank.

Volgens Emerce zal de gebruiker via de iPhone-applicatie van de Rabobank een iDEAL-transactie kunnen uitvoeren zonder tussenkomst van de reader. Zo kan er gemakkelijk betaald worden middels het rekeningnummer en de pincode van de bank. De bank heeft daarnaast verschillende webwinkels mee gekregen in het initiatief en die zullen op hun beurt de nieuwe betaalmogelijkheid gaan opnemen in hun betalingssysteem.

Andere banken hebben een dergelijk systeem nog niet opgezet voor mobieltjes. Volgens de Rabobank zijn ze wel in gesprek met andere concurrenten om een uniform systeem voor mobieltjes op te zetten voor iDEAL. Onduidelijk is nog wanneer de proef van start gaat en hoe de 100 personen worden geselecteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters